Trabzon'da sahte içki fabrikası ele geçirildi

Haber61 - Haber Servisi - Trabzon'un Ortahisar İlçesi Esentepe Mahallesinde sahte içki yapıldığını tespit eden Trabzon İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube Müdürlüğü (KOM) ekipleri; adrese baskın düzenledi. Haber61.net'in edindiği bilgi

Trabzon'da sahte içki fabrikası ele geçirildi

Haber61 - Haber Servisi - Trabzon'un Ortahisar İlçesi Esentepe Mahallesinde sahte içki yapıldığını tespit eden Trabzon İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube Müdürlüğü (KOM) ekipleri; adrese baskın düzenledi. Haber61.net'in edindiği bilgiye göre; KOM polisi yapmış olduğu çalışmalar sırasında yabancı uyruklu bir şahsın sahte içkileri piyasaya sürerken yakaladı. Soruşturmayı derinleştiren polis ekipleri; şahsın içkileri Trabzon'da imal ettiğini tespit etti. 

Bu durum üzerine harekete geçen KOM polisi, Ortahisar ilçesi Esentepe Mahallesi Esentepe caddesinde bir iş yerini tespit etti. Adrese baskın düzenleyen ekipler gördükleri karşısında şaşkınlığını gizleyemediler. Altı dükkan üstü ev olan adresin sahte içki imal fabrikası olduğu ortaya çıktı. Özel bölme ile birlikte seri imalata geçen şahsılar evin üst kısmını laboratuvar alt kısmını ise, imalathane olarak kullandığını tespit etti. mahalleli durumdan şüphelenmemeleri için şahsıların sahte içkileri sabaha karşı siyah poşetlerde üst kattan çıkardığı öğrenildi.
Trabzon Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından verilen izin ile birlikte sahte içki fabrikasında yapılan aramalarda 1 ton sahte içki yapımında kullanılan kimyasal sıvı, 2 bin adet boş şişe, piyasaya değeri yüksek markalara ait içki şişeleri ve çeşitli aparatlar ele geçirildi. Öte yandan şahsıların şişelere yapıştırdıkları marka etiketlerini ise, saç kurutma makinesi ile gerçekleştirdikleri öğrenildi. imalathaneden ne kadar alkol doldurulduğu ve piyasaya sürüldüğü ise henüz netlik kazanmadı.

İşte sahte Fabrikanın tüm fotoğrafları 

KOM ekipleri, sahte fabrikada imalat yapan AA, BV, JD, ZT ve RV'yide gözaltına alarak İl emniyet müdürlüğüne sevk etti. Şahısların nöbetleşe içki imalat ettiği ve başka bir adreste kaldıkları bilgisine ulaşıldı. Emniyetteki ifadelerinin ardından şahıslar mahkemeye sevk edildi. Türkiye'de son dönemde sahte alkol nedeni ile bir çok vatandaşın hayatını kaybettiği biliniyordu. Trabzon Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube Müdürlüğü ekiplerinin yapmış olduğu başarılı çalışma ise yeni ölümlerin olmasının önüne geçti.
Haber : Şükrü Üçüncü
Kapaklama sistemi
Etiketleri bununla yapıştırıyorlardı 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem