Trabzon’da Sahte Diplomalı Öğretmen İddiası

Devlet okullarında görev yapan Türkiye genelindeki 830 bine yakın öğretmenin diplomaları geçtiğimiz aylarda Milli Eğitim Bakanlığı tarafından tek tek incelemeye alınmıştı

Trabzon’da Sahte Diplomalı Öğretmen İddiası

Devlet okullarında görev yapan Türkiye genelindeki 830 bine yakın öğretmenin diplomaları geçtiğimiz aylarda Milli Eğitim Bakanlığı tarafından tek tek incelemeye alınmıştı.

"Sahte diplomalı" öğretmen ve çalışanların peşine düşen Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), öğretmenlerin üniversite diplomalarını mercek altına aldı. YÖK'le yapılan anlaşma kapsamında kurulan "Mezun Sorgulama ve Doğrulama Sistemi" ile MEB'in merkez ve taşra teşkilatında muhtelif kadrolarda görevli personelinin yüksekokul, lisans, yüksek lisans ve doktora diploma bilgilerini incelemeye başladı. Bu kapsamda yapılan çalışmalar neticesinde Trabzon'da R.G.S (45) isimli bir bayan öğretmenin yaklaşık 20 yıldan bu yana sahte diploma ile Dernekpazarı ilçesindeki bir okulda öğretmenlik yaptığı tespit edildi.

4 çocuk annesi, eşi de kendisi gibi öğretmen olan bayan öğretmenin durumun tespit edilmesinin ardından hakkında açılan soruşturma neticesinde görevinden uzaklaştırıldığı öğrenildi. R.G.S.'nin Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi'nden 1997 yılında mezun olduğuna dair belge ibraz ettiği ancak bu belgenin yapılan inceleme sonrasında sahte olduğu iddiasıyla inceleme başlatıldı. Konuyla ilgili bakanlık soruşturmasının sürdüğü, söz konusu öğretmenin iddiaları kabul etmediği belirtildi.

Öte yandan İl ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri de konunun bakanlık tarafından araştırıldığını belirterek konuyla ilgili açıklama yapmaktan kaçındı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler