Trabzon'da sağlık çalışanları eylemde

Sağlık çalışanlarını nöbet ücretlerine yapılan yüzde 50 zam da mutlu etmedi.Atatürk Alanı’ndaki Meydan Parkı’nda bugün sağlık çalışanlarının 1 günlük iş bırakma eylemi ile ilgili bir basın açıklaması yapan Türk Sağlık Sen Şube Başkanı Mustafa Serdar, “Say

Trabzon'da sağlık çalışanları eylemde

Sağlık çalışanlarını nöbet ücretlerine yapılan yüzde 50 zam da mutlu etmedi.

Atatürk Alanı’ndaki Meydan Parkı’nda bugün sağlık çalışanlarının 1 günlük iş bırakma eylemi ile ilgili bir basın açıklaması yapan Türk Sağlık Sen Şube Başkanı Mustafa Serdar, “Sayın Başbakan sağlık çalışanlarını haklarıyla ilgili bazı açıklamalar yapmıştır. Nöbet ücretlerine yüzde 50 zam yapacağız demiştir. Bir saatlik nöbet ücreti bir doktor için şuan 7 TL, ebe, hemşire, sağlık memuru ve diğer sağlık çalışanları için 4,7 TL’dir. Bu komik ücretlerin yüzde 50 artması çok büyük bir müjde midir? Nöbet ücretlerinden gerçek bir müjde verilmek isteniyorsa o takdirde 160 saat mesai karşılığından alınan aylık maaş üzerinden bir saatlik çalışma karşılığı nöbet ücreti olarak ödenmelidir. Müjde olarak sunulan bu ücretlere nöbet uygulaması bir cezalandırmadır. Hekimlerimiz 70 yaşına kadar isterse çalışabilecekmiş, biz 70 yaşına kadar çalışma değil, hiç değilse emeklilikte biraz rahat ve onurlu bir insan gibi yaşamak için bir ücret almak istiyoruz” dedi.

“Sağlık çalışanları olarak ne lütuf bekliyoruz, ne de karşılanamaz talepleri dile getiriyoruz” diyen Serdar “Sadece hakkımızı talep ediyoruz. Haklı taleplerimizi dile getirmek ve çalışanların talepleri karşısındaki vurdumduymazlığa tepki olarak Tıp Bayramı Arifesinde bugün 13 Mart’ta iş bırakmış durumdayız. Çalışanların taleplerinin yerine getirilmesi ve Türkiye kamuoyunda tekrar güçlü bir şekilde gündeme gelmesi adına yaptığımız eylemle yetti artık diyoruz. Ayrıca 14 Mart Cumartesi günü de kararlığımızı devam ettirip, aile hekimlerinde ve Toplum Sağlığı Merkezleri’nde Cumartesi nöbetine hayır diyerek iş bırakacağız” ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem