Trabzon'da operasyon !

 Samsun'da yaklaşık 7 yıl önce aynı yerde 2 kişinin, faili meçhul kişiler tarafından öldürülmesi olayıyla ilgili araştırma yapan polis, İstanbul, Samsun ve Ordu ilinde 4 kişinin öldürüldüğü, 3 kişinin de silahla yaralandığı olayları aydınlığa kavuşturdu.7

Trabzon'da operasyon !

 

Samsun'da yaklaşık 7 yıl önce aynı yerde 2 kişinin, faili meçhul kişiler tarafından öldürülmesi olayıyla ilgili araştırma yapan polis, İstanbul, Samsun ve Ordu ilinde 4 kişinin öldürüldüğü, 3 kişinin de silahla yaralandığı olayları aydınlığa kavuşturdu.

7 ilde eş zamanlı düzenlenen operasyonlarda gözaltına alınan 22 kişinden 11'i tutuklanmaları talebiyle Samsun Adliyesi'ne sevk edildiler. 

Samsun'un İlkadım ilçesi Pazar Mahallesi Samsun Büyükşehir Belediyesi karşısında bulunan bir büfede 10 Eylül 2005 tarihinde silahlı saldırıya uğrayan A. Fettah Sağlamer (44) ile büfe sahibi Uğur Koçoğlu hayatını kaybetmişti.

Samsun Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Bürosu ekipleri, bir yıl önce özel bir ekip kurdu ve aradan yıllar geçmesine rağmen 2 kişinin öldürüldüğü faili meçhul cinayetin peşine düştü. Soruşturmayı derinleştiren Cinayet Bürosu dedektifleri, Samsun'daki 2 kişinin

öldürülmesi 1 kişinin de yaralanması yanı sıra, İstanbul Esenler'de 14 Ocak 2004 yılında Güngör Bektaş'ın kimliği belirsiz kişilerce öldürülmesi ile 2 Mayıs 2002 yılında ise Ordu'nun Perşembe ilçesinin Medreseönü beldesindeki bir çay ocağında faili meçhul kişiler tarafından Abdullah Sarıalioğlu'nun öldürülmesi ve aynı olayda Sultan Bakır ve Mustafa Seymen'in yaralanması olayını da aydınlığa kavuşturdu. 

Polis, hedefteki Fettah Sağlamer ve yanındaki büfecinin öldürülmesi olayından önce yine Fettah Sağlamer zannedilerek 30 Aralık 2004 tarihinde Samsun'da A. Fettah Sağlamer'in derneğinin yakınında Servet Nur'un silahlı saldırıya uğrayarak yaralandığını ortaya çıkardı. 

Samsun Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Bürosu ekipleri, 4 gün önce İstanbul, Samsun, Trabzon, Rize, Tokat illerinde eş zamanlı operasyon düzenledi.

Operasyon kapsamında 22 kişi gözaltına alındı.

Savcı tarafından ifadeleri Samsun Emniyet Müdürlüğü'nde alınan 11 kişi serbest bırakıldı. Samsun, İstanbul ve Ordu'daki cinayetleri azmettirdiği iddia edilen Şaban S., Samsun'da A. Fettah Sağlamer ile Uğur Koçoğlu'nun öldürülmesinde silah kullandığı iddia edilen Yavuz Selim F. ve Adem K. ile

Ordu'nun Perşembe ilçesinde silahlı saldırıda 1 kişinin öldürülmesi, 2 kişinin de yaralanması olayında silah kullandığı iddia edilen Tarık S. ile birlikte söz konusu kişilere yardım ve yataklık yaptıkları ileri sürülen S.A., M.G., M.S., E.O., M.G., G. A. ve M.K., sorgularının tamamlanmasının ardından bugün tutuklanmaları talebiyle Samsun Adliyesi'nde bulunan nöbetçi mahkemeye sevk edildiler.

Söz konusu olaylarla ilgili 7 kişinin daha önceki işledikleri muhtelif suçlardan halen cezaevlerinde bulundukları öğrenildi. 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler