Trabzon'da öğrencilere deniz ekosistemi anlatıldı!

Trabzon’da "Denizimi Tanıyorum ve Koruyorum” projesi kapsamında 8.sınıf öğrencilerine deniz ekosistemi ve çevre bilincini konu alan sunumlar yapıldı.    Su Ürünleri Merkez Araştırma Enstitüsü’nde düzenlenen etkinlikle Bahçecik İmam Hatip Ortaokulu 8. sını

Trabzon'da öğrencilere deniz ekosistemi anlatıldı!
Trabzon’da "Denizimi Tanıyorum ve Koruyorum” projesi kapsamında 8.sınıf öğrencilerine deniz ekosistemi ve çevre bilincini konu alan sunumlar yapıldı. 
 
Su Ürünleri Merkez Araştırma Enstitüsü’nde düzenlenen etkinlikle Bahçecik İmam Hatip Ortaokulu 8. sınıf öğrencilerine gelişmiş ülkelerdeki örneklerine uygun olarak enstitünün faaliyetleri hakkında bilgiler verildi.
 
Su Ürünleri Merkez Araştırma Enstitüsü Müdürü Doç. Dr. İlhan Aydın, aktivite ile öğrencilere üç temel konuda eğitim verdiklerini belirterek, “Çocuklarımızın gelişi ile buradan dönüşleri arasında büyük farklar oluyor. Çocuklara üç temel konu hakkında bilgi veriyoruz. Birincisi bilim, ikincisi bio çeşitlilik, denizde yaşayan canlıların çok değerli olduğu ve denizimizi korumamız gerektiği, üçüncüsü de çöplerin denizimiz için oluşturduğu tehlike. Özellikle de plastikler denizlerimiz için büyük tehlike oluşturuyor. Plastik sokağa atıldığında dolaylı yollardan denize ulaşıp deniz canlılarımızın besinine karışıyor ve birçok canlı ölebiliyor. İşte bu etkinlik ile çocuklarımıza çöplerin kontrollü bir şekilde depolanmasının ne kadar önemli olduğunu aşılamış oluyoruz. Buradaki amacımız çocuklarımızda oluşan farkındalığı toplumun geneline yaymaktır” dedi.
 
20151225aw614613_01.jpg
 
Öğrencilerle birlikte denize yavru kalkan balığı bırakan Enstitüsü Müdürü Doç. Dr. İlhan Aydın da, “Yavru olarak üretilen kalkan balığının geliştirilmesi için denize oldukça değerli bir balık türü olan kalkan balığı bıraktık. Düzenlenen bu etkinlik ile denizlerimizdeki yok olma tehditi altında olan canlı varlıklarımızın zenginleştirilmesini sağlayacaktır. İlimiz ve ülkemizin denizlerinin geleceği için yapılan bu etkinlik çok önemlidir” diye konuştu.
 
20151225aw614613_02.jpg
 
20151225aw614613_03.jpg
 
20151225aw614613_04.jpg
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem