Trabzon'da Öğrenciler 8 yıldır o öğretmeni bekliyor!

Trabzon’da bir öğretmenin, 8 yıl boyunca rapor ve çeşitli bahanelerle izin alarak, görev yaptığı okula gitmediği iddia edildi.    Trabzon’un Yomra ilçesine bağlı Özdil Mahallesi’ndeki ilkokula 2007 yılında atanan Ülkü K.’nın 8 yıl içerisinde okula sadece

Trabzon'da Öğrenciler 8 yıldır o öğretmeni bekliyor!
Trabzon’da bir öğretmenin, 8 yıl boyunca rapor ve çeşitli bahanelerle izin alarak, görev yaptığı okula gitmediği iddia edildi. 
 
Trabzon’un Yomra ilçesine bağlı Özdil Mahallesi’ndeki ilkokula 2007 yılında atanan Ülkü K.’nın 8 yıl içerisinde okula sadece bir ay geldiği kaydedildi. Türkiye’de yaklaşık 300 bin öğretmen adayı atama beklerken, Ülkü öğretmenin, 2007 yılında atandığı Özdil İlkokulu’na önce doğum izni, ardından raporlar ve farklı okullara görevlendirmelerle gitmediği iddia edildi. İlkokulda okuyan öğrencilerin velileri söz konusu öğretmene tepki gösterirken, Özdil Mahalle Muhtarı Barış Hatipoğlu, derslere 8 yıldır müdür ve müdür yardımcılarının geçici olarak girdiğini söyledi. 
 
Özdil İlkokulu’nda yaşanan öğretmen sıkıntısının peşini bırakmayacaklarını dile getiren Özdil Mahalle Muhtarı Barış Hatipoğlu, “2015-2016 yılında eğitim-öğretim yılının başlamasıyla beraber yeni atanan müdürümüzü ziyarete geldiğimde herhangi bir sıkıntının olup olmadığını sordum. Müdürümüz okulda öğretmen sıkıntısını olduğunu dile getirdi. Okulumuzda Ülkü K. adına bir öğretmenin görev yaptığını ve okula 8 yıl içerisinde sadece bir ay geldiğini öğrendim. Ben de böyle bir şey olamayacağını düşünürken, akabinde İlçe Milli Eğitim Müdürümüzü aradım. Olaya ona ilettiğimde ‘Tamam muhtarım hemen yazısını yazıyorum’ dedi. Müdür bey, ‘8 yılın 3 yılı sizin zamanınızda oldu, benim telefon açmamı mı bekliyordunuz?’ dedim” ifadelerini kullandı.
 
20151219aw608594_02.jpg
 
MUHTARDAN SORULAR
 
Okulda müdür ve müdür yardımcılarının geçici olarak derslere girdiğini ifade eden Hatipoğlu, “8 yıl boyunca gelmeyen öğretmen arkadaşımızın devletten ücret alıp almadığını, başka yerlerde görevlendirme yapılıp yapılmadığını merak ediyoruz. Bunun akıbetinin araştırılmasını merak ediyorum. 8 yıldır o sınıfa müdürümüzün, müdür yardımcılarımızın geçici olarak derslere girdiğini biliyoruz. Ben 2 yıldır muhtarım, ilk defa bu yıl bu işi öğrenmiş oldum. Peşini bırakmayacağım” şeklinde konuştu.
 
Özdil İlkokulu’nda iki sene önce Okul Aile Birliği'nde görev yapan Kerim Adanur ise “Ben bu işi 5-6 yıldır biliyorum. Okul aile birliğinde birkaç yıl önce görev yaptım. Öğretmen arkadaştan haberim olduğu anda belediye başkanını aradım. Öğretmen arkadaşımızın arkasının çok güçlü olduğunu, arkasında siyasilerin olduğunu söyledi. Bizim uğraşamayacağımızı ifade etti. Yaklaşık 8 yıldır görevlendirme ile başka okullarda görev yaptığı söyleniyor. Ancak bu sürede kendisine ait kreş ve anaokulunda çalıştığını duyduk. 8 yıldır bizim okulumuzda bir sınıfı kapalı tutarak öğrencileri boş bırakıp 70-80 öğrencinin kaderiyle oynadığını düşünüyorum. Devletten bu süre içerisinde aldığı maaşları hak ederek mi aldığını öğrenmek istiyoruz” diye konuştu.
 
Öte yandan, son dönemde Ülkü öğretmen hakkında şikayetlerin artması üzerine İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nün konuyla ilgili araştırma yaptığı ve tekrar rapor talebi ile gelen öğretmene rapor kullanamayacağını iletmesi üzerine Ülkü öğretmenin bu eğitim öğretim yılı başında ücretsiz izne ayrıldığı öğrenildi. Konuyla ilgili İl ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri ise açıklama yapmaktan kaçındı. 
 
20151219aw608594_03.jpg
 
20151219aw608594_04.jpg
 
20151219aw608594_01.jpg

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem