Trabzon'da o ilçenin sorunu tarihe karışacak

Trabzon’da 50 milyonluk içme suyu projesi Şubat ayında ihaleye çıkıyor.    Trabzon’un Arsin ilçesinin içme suyu sorununu kökünden çözecek olan 3 yıl ölçüm, 3 yılda proje finansman olmak üzere projesi 6 yıl süren ve yüzde 50’si hibe olan projenin ihaleye ç

Trabzon'da o ilçenin sorunu tarihe karışacak
Trabzon’da 50 milyonluk içme suyu projesi Şubat ayında ihaleye çıkıyor. 
 
Trabzon’un Arsin ilçesinin içme suyu sorununu kökünden çözecek olan 3 yıl ölçüm, 3 yılda proje finansman olmak üzere projesi 6 yıl süren ve yüzde 50’si hibe olan projenin ihaleye çıkmaya hazır olduğu öğrenildi.
 
Arsin’in 50 yıllık içme suyu ihtiyacını karşılayacak olan içme suyu projesi sayesinde Arsin hem daha temiz hem daha kesintisiz, hem de elektrik sarfiyatı olmayacak yatırıma kavuşmuş olacak. Yapım bedeli tahmini 50 milyon TL olan projenin ihale sürecine gelmesinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Arsin Belediye Başkanı Erdem Şen, “Arsin’e değer katacak yatırımların yanında daha yaşanılabilir bir Arsin için insanlarımızın günlük yaşamını daha rahat hale getirecek olmazsa olmaz yatırımlarımıza da devam ediyoruz” dedi.
 
6 yılda projenin tamamlandığını belirten Şen, “Çünkü her yönüyle planlanması, ölçülmesi, değerlendirilmesi gereken bir projeydi. Bunu nihayete kavuşturduk ve ihale aşamasına geldik. Öncelikle bizlere bu görev ve sorumluluklarımızı yerine getirmek için bu makamı layık gören çok kıymetli Arsin halkına, projenin hayata geçmesi için desteklerini esirgemeyen Sayın Bakanımız Süleyman Soylu’ya, milletvekillerimize, İller Bankası Genel Müdürü Mehmet Turgut Dedeoğlu’na ve ödeneğin sağlanmasında bize destek veren meclis üyelerimize teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.
 
Şen, “Ayrıca özellikle Arsin Belediyesi olarak hazırladığımız bu projemizin ilçemize kazandırılması ve devamında yapımını gerçekleştirecek olan Büyükşehir Belediyemiz ve en büyük iştiraki olan TİSK’inin önemli gayretleri ve takipleri oldu. Projenin ve bütçesinin kabul edilmesinde ihale sürecine getirilmesinde ve bundan sonraki süreçte projeyi gerçekleştirecek olan Büyükşehir Belediyesi ile TİSKİ’ye Başkanımız Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu’na ve Genel Müdürümüz Recep Köksal’a halkımız, ilçemiz ve belediyemiz adına özellikle teşekkür ediyorum. Arsin’imiz kısa süre içinde daha temiz, kesintisiz ve daha sağlıklı suya kavuşacaktır. Bu proje ilçemizde faaliyet gösteren Arsin OSB ve yapımı planlanan Arsin yatırım adasının da ihtiyaçlarının tamamını karşılayacak kapasitede olması bizim için önemlidir” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Gündem