Trabzon'da Müftülükten teravih namazı açıklaması

Haber61/Haber Servisi - Bugün cuma hutbesinde Ramazan ayında teravih namazlarının 2 rekatta selam verilecek icra edileceği ifade edildi.   Bu konuda merak edilenleri Haber61 Trabzon İl Müftüsü Keramettin Demirbey’e sordu.   İl Müftüsü Demirbey, “Her Ramaz

Trabzon'da Müftülükten teravih namazı açıklaması
Haber61/Haber Servisi - Bugün cuma hutbesinde Ramazan ayında teravih namazlarının 2 rekatta selam verilecek icra edileceği ifade edildi.
 
Bu konuda merak edilenleri Haber61 Trabzon İl Müftüsü Keramettin Demirbey’e sordu.
 
İl Müftüsü Demirbey, “Her Ramazan olduğu gibi Diyanet İşleri Başkanlığımızdan gelen talimatla bu konuda bilgiler veririz. Bu defa gelen talimatta teravih namazlarının 2’de bir selam verilerek yapılması belirtilmiştir. Bizde bunu görevli imamlarımıza bildirdik. Aynı zamanda bilgiler verdirdik. Zaten kitaplarımızdan 2 rekatta bir selam vermenin daha sünnet, daha faziletli olacağı yönündedir belirtilir” dedi.
 
6 TEMMUZ 2016 PAZARTESİ GÜNÜ RAMAZAN'IN BAŞLANGICI
 
1 TEMMUZ 2016 CUMA KADİR GECESİ
4 TEMMUZ 2016 PAZARTESİ RAMAZAN BAYRAMI AREFESİ
5 TEMMUZ 2016 SALI GÜNÜ RAMAZAN BAYRAMI- 1.Gün
6 TEMMUZ 201 ÇARŞAMBA RAMAZAN BAYRAMI- 2.Gün
7 TEMMUZ 2015 PERŞEMBE RAMAZAN BAYRAMI-3.Gün
 
2016 RAMAZAN BAYRAMI NE ZAMAN?
 
Regaib kandili ile birlikte 7 Nisan'da girdiğimiz üç ayların içerisinde yer alan Ramazan-ı Şerif'in, müslümanlar tarafından ne zaman başlayacağı merak konusu oldu. Rahmet, mağrifet ve bereket mevsimi olan Ramazan ayı 6 Haziran Pazartesi günü kapımızı çalacak. Halk ağzında 'Şeker Bayramı' olarak nitelendirilen Ramazan Bayramı, arefe günü ile 4 Temmuz Pazartesi günü (Yarım gün tatil) başlayacak. 5 Temmuz Salı, 6 Temmuz Çarşamba, 7 Temmuz Perşembe günü ise 1-2-3'üncü günler kutlanacak.
 
RAMAZAN BAYRAMI HAKKINDA AYETLER
 
Şüphesiz, biz onu (Kuran) Kadir gecesinde indirdik. Kadir gecesinin ne olduğunu sen ne bileceksin! Kadir gecesi bin aydan daha hayırlıdır. Melekler ve Ruh (Cebrail) o gecede, Rablerinin izniyle her türlü iş için iner de iner. O gece, tan yerinin ağarmasına kadar bir esenliktir. (Kadir, 1-5 ) 
 
(O sayılı günler), insanlar için bir hidayet rehberi, doğru yolun ve hak ile batılı birbirinden ayırmanın apaçık delilleri olarak Kuranın kendisinde indirildiği Ramazan ayıdır. Öyle ise içinizden kim bu aya ulaşırsa onu oruçla geçirsin. Kim de hasta veya yolcu olursa tutamadığı günler sayısınca başka günlerde tutsun. Allah size kolaylık diler, zorluk dilemez. Bu da sayıyı tamamlamanız ve hidayete ulaştırmasına karşılık Allah yüceltmeniz ve şükretmeniz içindir. ( Bakara, 185)
 
Oruç, sayılı günlerdedir. Sizden kim hasta, ya da yolculukta olursa, tutamadığı günler sayısınca başka günlerde tutar. Oruca gücü yetmeyenler ise bir yoksul doyumu fidye verir. Bununla birlikte, gönülden kim bir iyilik yaparsa (mesela fidyeyi fazla verirse) o kendisi için daha hayırlıdır. Eğer bilirseniz oruç tutmanız sizin için daha hayırlıdır. ( Bakara, 184)
 
Ey iman edenler! Allah karşı gelmekten sakınmanız için oruç, sizden öncekilere farz kılındığı gibi, size de farz kılındı. ( Bakara,183)
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler