Trabzon'da mahsur kalan yaylacılar kurtarıldı!

Trabzon Büyükşehir Belediyesi, yaylalarda gerçekleştirdiği karla mücadele çalışmaları ile yaylacıları mahsur kalmaktan kurtardı.

Trabzon'da mahsur kalan yaylacılar kurtarıldı!

Büyükşehir Belediyesi ekiplerinin 13-14-15 ve 16 Kasım tarihlerinde Köprübaşı ilçesine bağlı Seslikaya, İsmailağa, Taşlı, Yeni ve Köşk yaylaları, Çaykara ilçesine bağlı Limonsuyu, Öküzlü, Mahdala, Kovuktaş ve Halgomaz yaylaları, Gümüşhane’ye bağlı Sarıtaş ve Gümüşgü Yaylası ile Yomra’ya bağlı Çataltepe Şehitliği bölgesinde gerçekleştirdiği çalışmalarla yoğun kar yağışı nedeniyle mahsur kalan yaylacıların evlerine dönmesini sağlandı. Kar kalınlığının yer yer 2,5 metreye ulaştığı yaylalarda gerçekleştirilen çalışmalar neticesinde mahsur kalan 30 yaylacı, 2 bin 500 civarında büyükbaş ve küçükbaş hayvan kurtarıldı.

MAHALLE YOLLARINDA DA KARLA MÜCADELE ÇALIŞMASI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Büyükşehir Belediyesi ekipleri ayrıca kar yağışı nedeniyle yolları ulaşıma kapanan Köprübaşı ilçesinin Arpalı Mahallesi, Çaykara ilçesinin Demirkapı Mahallesi, Hayrat’ın Dağönü, Sarmaşık ve Köksel mahallelerinde yol açma çalışması gerçekleştirdi.

BAŞKAN GÜMRÜKÇÜOĞLU: YAYLALARI BOŞALTIN!

Konuyla ilgili olarak değerlendirmelerde bulunan Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Valiliğin belirlediği yaylaları terk tarihinin çoktan geçtiğini ifade ederken, yaylalarda hiç kimsenin kalmamasını istedi. Başkan Gümrükçüoğlu, “Yaylacılarımızın, yaylaları çoktan terk etmiş olması gerekiyordu ancak halen yaylalarda insanlarımızın bulunduğuna dair bizlere bilgiler geliyor. Lütfen yaylaları boşaltalım. Hava şartları nedeniyle ortaya istenmeyen durumlar çıkabilir. Her türlü olumsuzluğun önüne geçebilmek için yaylalarımızı artık terk etmemiz gerekiyor” ifadelerini kullandı. 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler