Trabzon'da kuyu cinayeti kavgası

Balıkesir'de 4 kişiyi öldürüp çukurlara gömdükleri iddia edilen 5 kişinin Trabzon'da yargılandığı duruşma öncesinde sanıklar arasında çıkan kavgada 2 sanık yaralandı. Trabzon 2. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, tutuklu sanıklar Mehmet Erhan Çetin, Serk

Trabzon'da kuyu cinayeti kavgası

Balıkesir'de 4 kişiyi öldürüp çukurlara gömdükleri iddia edilen 5 kişinin Trabzon'da yargılandığı duruşma öncesinde sanıklar arasında çıkan kavgada 2 sanık yaralandı.

Trabzon 2. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, tutuklu sanıklar Mehmet Erhan Çetin, Serkan Fındık, Kamil Demir, Ferdi Duran ve Mustafa İnan katılmadı. Taraf avukatları duruşmada hazır bulundu.

Duruşmada, mahkeme heyeti başkanı, Trabzon'daki Bahçecik Cezaevinde bulunan sanıkların jandarma ekiplerince ring aracıyla adliyeye getirildiğini söyledi.

Sanıkların duruşma öncesi jandarma tarafından adliyedeki tutuklu bekleme odasına alındığını belirten mahkeme heyeti başkanı, bu sırada sanıklar arasında çıkan kavgada İnan ile Duran'ın diğer 3 sanık tarafından dövülerek yaralandığını ve hastaneye götürüldüğünü ifade etti.

Mahkeme heyeti başkanı, bu nedenle sanıkların duruşmada hazır edilmediğini belirterek, davaya ilişkin bir tanığın talimatla ifadesinin alınması için Balıkesir Nöbetçi Ağır Ceza Mahkemesine yazılan yazıya da cevap gelmediğini kaydetti.

Diyecekleri sorulan taraf avukatları, bu aşamada herhangi bir beyanda bulunmayacaklarını söyledi.

Mahkeme heyeti, tutukluluk hallerinin devamına karar verdiği sanıkların bir sonraki duruşmada hazır edilmesi ve talimatla ifadesi alınacak tanığın ifadesinin beklenmesi amacıyla duruşmayı erteledi.

Bu arada, duruşma öncesi aralarında kavga çıkan sanıklardan yaralı olanların Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesine, diğerlerinin Bahçecik Cezaevine götürüldüğü öğrenildi. Sanıklar arasında daha önceden cezaevinde de kavga çıktığı belirtildi.

Balıkesir 2. Gündoğan Mahallesi'nde, 28 Aralık 2009'da, Ahmet G. ile Mehmet Durna'nın işlettiği kahvehane kurşunlanmış, olayı gerçekleştirdiği ileri sürülen ve ''Çarli Mehmet'' olarak bilinen Mehmet Erhan Çetin'in zorla kaçırılarak dövüldüğü iddia edilmişti. 5 Ocak 2010'da Mehmet Durna, 9 Ocak 2010'da Serkan Özmen (30) ile ev arkadaşları Ercan Altuntaş (20) ve Samet Erkutoğlu (17) ortadan kaybolmuştu. Polis, 25 gün sonra Ertuğrul köyündeki dağlık arazide, kahvehane işletmecisi Durna ile Özmen'i aynı çukurda, Altuntaş ile Erkutoğlu'nu ise farklı çukurlarda başlarından silahla vurularak öldürülmüş bulmuştu. Gözaltına alınan 7 kişiden ''Çarli Mehmet'' olarak bilinen Mehmet Erhan Çetin, Mustafa İnan, Serkan Fındık, Kamil Demir ve Ferdi Duran tutuklanmış, Ziya Y. ile Arif Ç. ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler