Trabzon'da kurt üzümüne ilgi

Kurt üzümü yetiştiriciliği Trabzon'da başladı.Çin'de 2 bin yıldır tıp alanında kullanılan, Doğu Karadeniz Bölgesi'nde doğal olarak yetişen ancak kamuoyunda çok fazla bilinmeyen Kurt üzümü (Goji Berry) bitkisi, Trabzon'da da yetiştirilmeye başlandı. Trabzo

Trabzon'da kurt üzümüne ilgi

Kurt üzümü yetiştiriciliği Trabzon'da başladı.
Çin'de 2 bin yıldır tıp alanında kullanılan, Doğu Karadeniz Bölgesi'nde doğal olarak yetişen ancak kamuoyunda çok fazla bilinmeyen Kurt üzümü (Goji Berry) bitkisi, Trabzon'da da yetiştirilmeye başlandı. Trabzon'un Pınaraltı Köyü'nde üretimine başlanan ve 2 yaşında meyve verebilen tohum ve çelikle üretilebilen Kurt üzümünün fidan üretimi de yine bu köyde yapılıyor.
Türkiye Tabiatını Koruma Derneği Trabzon Temsilcisi Ziraat Yüksek Mühendisi Ali Çankaya, çok kuvvetli antioksidanlar içeren ve insan sağlığına çok faydalı olan Kurt üzümü meyvesinin yetiştiriciliğinin yaygınlaştırılmasının, çevremizin güzelleşmesinde de çok önemli olduğunu söyledi. Çankaya, Kurt üzümü meyvelerinin çok küçük kırmızı renkli meyveler olduğunu, tadının yaban mersini ile kiraz arasında bir lezzette bulunduğunu belirterek, " Kurt üzümü bitkimiz, 1-3 metre boyunda, çalı formunda yeşil aksamındadır. Ayrıca, sarılıcı özellikle olduğu için de mutlaka bir desteğe ihtiyaç duymaktadır" dedi.
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem