Trabzon'da kurban nerelerde kesilecek?

İl Müftülüğü, bu yıl Kurban Bayramı’nda kurbanlıkların kesim yerleri, kesim ücretleri ve usule uygun olmayan kurban kesimleri ile ilgili bir açıklama yapıldı.Trabzon İl Müftülüğü tarafından, bu yıl Kurban Bayramı’nda kurbanlıkların kesim yerleri, kesim üc

Trabzon'da kurban nerelerde kesilecek?

İl Müftülüğü, bu yıl Kurban Bayramı’nda kurbanlıkların kesim yerleri, kesim ücretleri ve usule uygun olmayan kurban kesimleri ile ilgili bir açıklama yapıldı.

Trabzon İl Müftülüğü tarafından, bu yıl Kurban Bayramı’nda kurbanlıkların kesim yerleri, kesim ücretleri ve usule uygun olmayan kurban kesimleri ile ilgili bir açıklama yapıldı.

Kurban kesim ücretleri ile ilgili olarak, “Kurban kesim ücretleri kasaplar ve Celepler Odası Başkanlığının da görüşü alınarak, Kurbanını kasaplara kestireceklerden büyük baş hayvanlardan kesme, deriyi yüzme ve küçük parçalara ayırma dahil (250.00 TL), sadece kesim ve dört parçaya ayırma (135.00 TL), küçük baş hayvanlardan ise (40.00 TL) kesim ücreti alınmasına karar verildi.

 

İl Müftülüğünden yapılan açıklamada usule uygun kesilmeyen kurbanlıklar hakkında cezai işlemler yapılacağı duyuruldu.

 

Buna göre, “5199 sayılı Kanun’un 12.maddesinin birinci fıkrasına göre: Hayvanların kesilmesi; dini kuralların gerektirdiği özel koşullar dikkate alınarak hayvanı korkutmadan, ürkütmeden, en az acı verecek şekilde, hijyenik kurallara uyarak ve usulüne uygun olarak bir anda yapılır. Hayvanların kesiminin ehliyetli kişilerce yapılması sağlanacaktır. Bu hükümlere aykırı hareket edenlere hayvan başına 8763.-TL idari para cezası uygulanacaktır.” açıklaması yapıldı.

 

Hayvanlara kötü davrananların da ceza alacağı belirtilen açıklamada, “5199 sayılı Kanun’un 14.maddesinin birinci fıkrasının (a) bendine göre; hayvanlara kasıtlı olarak kötü davranmak , acımasız ve zalimce işlem yapmak, dövmek, aç ve susuz bırakmak, aşırı soğuğa ve sıcağa maruz bırakmak, bakımlarını ihmal etmek, fiziksel ve psikolojik acı çektirmek yasak olup, bu hükme aykırı davrananlara 437.-TL para cezası uygulanacaktır. ”denildi.

 

Trabzon Belediyesi tarafından kurbanlık hayvanların satış yeri olarak Akyazı Beldesi Dolgu Alanı seçildi. Vatandaşlar, Belediye tarafından belirlenen 16 farklı yerde Kurban kesimlerini yapabilecek.

 

Kurban Kesim yerleri ise şöyle,

 

3 No’lu Erdoğdu Mahallesi (Kisarna Caddesi Köşk Fırını karşısı)

Toklu, Yeni mahalle, Fatih, İnönü, Beşirli, Karşıyaka Mahalleleri (İpekyolu Fuar Alanı)

Boztepe, Yenicuma, Gazipaşa Mahalleleri (Yenicuma Pazar Yeri)

1-2 No’lu Bostancı, Sanayi, Çömlekçi, Kaymaklı Mahalleri (Deliklitaş Eski Ot Garajı)

Aydınlıkevler Mahallesi (Hacı Murat Tosun Camii Arkası)

Yeşiltepe Mahallesi (Yeşiltepe Camii yanı Park Alanı)

Kalkınma, Üniversite, 1 No’lu Bostancı mahalleleri (KTÜ Girişi Eski Sağlık Ocağı Yanı)

Konaklar, Çimenli ve Kanuni Mahalleleri (Sezai Uzay Sokak Hayali Camii Önü)

Esentepe, Değirmendere Mahalleleri (Belediye Mezbahasında)

1-3 No’lu Erdoğdu Mahalleleri (Nuraniye Camii Karşısı)

Soğuksu Mahallesi (Ecem Sitesi Derya Apartmanı Önü)

2 No’lu Erdoğdu Mahallesi (Yol İş Okulu Köşe Başı)

Zafer, Cumhuriyet ve Ortahisar Mahalleleri (Zafer İlköğretim Okulu Yanı)

Gülbaharhatun, Hızırbey, Yalı ve Kurtuluş Mahalleleri (Toptancı Hal Arkası Tır Garajı)

Boztepe Mahallesi (Boztepe Osmanlı Camii Yanı)

Akyazı Beldesi Kurban Sahası

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem