Trabzon'da Kemoterapi ve Sterilizasyon Merkezi açıldı

Trabzon'da Kanuni Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kemoterapi ve Sterilizasyon Merkezi açıldı.Kanuni Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kemoterapi ve Sterilizasyon Merkezinin açılışına, Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Prof. Dr. Nihat Tos

Trabzon'da Kemoterapi ve Sterilizasyon Merkezi açıldı

Trabzon'da Kanuni Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kemoterapi ve Sterilizasyon Merkezi açıldı.

Kanuni Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kemoterapi ve Sterilizasyon Merkezinin açılışına, Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Prof. Dr. Nihat Tosun, Kanuni Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi ve Trabzon'da bulunan diğer hastanelerin başhekimleri ile sağlık çalışanları katıldı.

Öz, burada yaptığı konuşmada, Trabzon'da sağlık kurumlarının yeni birimlerine teknoloji ve donanım kazandırma konusunda yoğun çalışmaları olduğunu belirtti.

Türkiye'de bir yandan modern hastaneler inşa ederken, bir yandan da mevcut hastanelerin içini donanım olarak geliştirdiklerini ifade eden Öz, "Sağlık kurumlarımızın bütün teşhis ve tedavi imkanlarının karşılanabileceği birimler oluşturma konusunda yoğun çalışmaları yürütülüyor. Sağlık Bakanlığımızın hastaneleri ile birlikte üniversite hastaneleri bu anlamda önemli mesafeler kat etti" dedi.

Öz, Trabzon'da sağlık alanında yapılan yatırımlara hayırseverlerinde katkıları olduğunu vurgulayarak, "Hastaneye, donanıma ve teknolojiye her zaman ihtiyaç vardır.  Her geçen gün Türkiye sağlık alanında önemli mesafeler kat ediyor" diye konuştu.

Tosun ise merkezin Trabzon'a ve ülkeye hayırlı olması temennisinde bulunarak, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Kanuni Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kemoterapi ve Sterilizasyon Merkezi, 2 bin metrekare alanda 24 saat hizmet vermektedir. Sterilizasyon  ünitesi toplamda 348 bin 653 lira, kemoterapi ünitesi ise üç yıllık 4 milyon 890 bin liraya mal oldu. Ocak ayında da kimyasal tedavi ünitesinden 348 hasta faydalandı."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler