Trabzon'da karla mücadele sürüyor!

690 mahallesi bulunan Trabzon’da kar nedeniyle ana yolu henüz açılmamış olan 23 mahalle kaldı. İl genelinde 12 bin kilometrenin üzerinde yol açma çalışması gerçekleştirilirken, kar yağışının çok daha yoğun yaşandığı ve kar kalınlığının yer yer bir buçuk m

Trabzon'da karla mücadele sürüyor!
690 mahallesi bulunan Trabzon’da kar nedeniyle ana yolu henüz açılmamış olan 23 mahalle kaldı. İl genelinde 12 bin kilometrenin üzerinde yol açma çalışması gerçekleştirilirken, kar yağışının çok daha yoğun yaşandığı ve kar kalınlığının yer yer bir buçuk metreyi aştığı Of ilçesine ağırlık verildi. 
 
Trabzon Büyükşehir Belediyesi 30 Aralık’tan itibaren Trabzon’da etkisini gösteren karla mücadele çalışmalarına aralıksız olarak devam ediyor. Önceden hazırlanan plan doğrultusunda ilçe belediyeleri ile birlikte koordineli olarak çalışmalarını sürdüren Büyükşehir Belediyesi il genelinde 12 bin kilometrenin üzerinde yol açma çalışması gerçekleştirdi.
 
Gerçekleştirilen çalışmalar neticesinde 690 mahallesi bulunan Trabzon’da, şehrin batı bölgesindeki ilçelerde ana yolu kapalı mahalle kalmazken, kar kalınlığının yer yer bir buçuk metreyi aştığı Of’ta 7, Hayrat’ta 4, Dernekpazarı’nda 1, Çaykara’da 1, Araklı’da 6 ve Sürmene’de 3 mahallenin ana yolunun kapalı durumda olduğu belirtildi.
 
20160103aw621890_01.jpg
 
Büyükşehir Belediyesi bu bölgelere ağırlık verirken, Of, Hayrat, Sürmene ve Araklı ilçelerinde kar yağışından önce hazırlanan plan doğrultusunda çalışmalarını sürdüren iş makinelerine ek olarak 8 iş makinesi daha bölgeye gönderildi. Elektrik kesintilerinin bir an evvel giderilmesi için gerekli çalışmalar karara bağlanırken, bu kapsamda Büyükşehir Belediyesi ekipleri elektrik trafolarına ulaşımı sağlamak için çalışmalarına başladı.
 
Trabzon’da sürdürülen kar mücadelesi çalışmaları hakkında değerlendirmelerde bulunan Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, son derece başarılı çalışmalar gerçekleştirildiğini ifade ederken, “İlçe belediyelerimizle birlikte çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Trabzon’umuzun batı yakasındaki ilçelerimizde ana arter yolumuz kapalı olan mahallemiz kalmadı. Of ve Hayrat ilçelerimizde bir yoğunluk var. Of ve Hayrat’ın yanı sıra Araklı ve Sürmene ilçelerimiz kar yağışının en yoğun yaşandığı bölgemiz oldu. Buralarda kar kalınlığının rahatlıkla 1,5 metreyi aştığı mahallelerimiz var. Bu nedenle bu dört ilçemizdeki iş makinelerimizin sayısını arttırdık. Ayrıca bu ilçelerimizdeki elektrik kesintilerinin giderilmesi için de inisiyatif alarak elektrik kurumu yetkilileri ile görüşerek çalışmalarımıza başladık. Ekiplerimiz bu kapsamda da yol açma çalışması gerçekleştiriyor. Trabzon şehir merkezinde ise dün başladığımız temizlik çalışmalarına devam ediyoruz. 257 iş makinesi ve 850 personelle, ilçe belediyelerimizle yürüttüğümüz çalışmalarda çok güzel sonuçlar aldık. Ben tüm mesai arkadaşlarıma ve ekiplerimize yardımcı olan hemşehrilerime teşekkür ediyorum” dedi.
 
20160103aw621890_02.jpg
 
20160103aw621890_03.jpg
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler