Trabzon'da kaçak acentelere geçit yok

TÜRSAB ve Turizm Müdürlüğü yetkilileri Belgesiz faaliyet gösteren firma yâda kişilere göz açtırmamakta kararlı.

Trabzon'da kaçak acentelere geçit yok
TÜRSAB ve Turizm Müdürlüğü yetkilileri Belgesiz faaliyet gösteren firma yâda kişilere göz açtırmamakta kararlı.  

 Seyahat Acenteleri ve Seyahat Acenteleri Birliği Kanunu’nun 1618 sayılı yasa gereği Türkiye’de seyahat acentesi olarak faaliyet gösterebilmek için Kültür ve Turizm Bakanlığı’ndan İşletme Belgesi alınması zorunlu.

Trabzon İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Turizm Denetleme Komisyonu ile Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Trabzon’da belgesiz firmalara göz açtırmamakta kararlı.

TÜRSAB ve İl Turizm müdürlüğü denetmenleri dün akşam Trabzon havalimanında denetimlerde bulunurken, İşletme belgesi olmayan kişi yâda kurumların Turizm faaliyetlerinin yasaklanması için aralıksız olarak denetimlerini sürdürüyorlar. TÜRSAB ve İl Turizm müdürlüğü yetkilileri Trabzon havalimanın yanı sıra turizmin göz bebeği Uzungöl’de de denetimlerini sıklaştırdı.

TÜRSAB  Doğu Karadeniz Bölgesi Yürütme Kurulu Başkanı Suat Gürkök  TÜRSAB ve İl Turizm Müdürlüğü  olarak denetimlerin süreceğini belirterek, “Kanuni yönden evrak eksiği olmayan acentelerin önünü açmak, acentelerle iş birliği içerisinde çalışmak ve yardımcı olmak, belgesiz faaliyet gösteren kişilerin önüne geçmek için çalışmalarımız sürecek" dedi.


HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem