Trabzon'da HES tartışması devam!

Trabzon Halkevleri yönetimi  bugün Trabzon Gazeteciler cemiyeti lokalinde düzenlediği basın toplantısında  3 ve 4 Kasım tarihinde yaşanan HES direnişi ile ilgili Basında çıkan haberlere açıklık getirdi.Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Trabzon Halkevle

Trabzon'da HES tartışması devam!

Trabzon Halkevleri yönetimi  bugün Trabzon Gazeteciler cemiyeti lokalinde düzenlediği basın toplantısında  3 ve 4 Kasım tarihinde yaşanan HES direnişi ile ilgili Basında çıkan haberlere açıklık getirdi.

Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Trabzon Halkevleri Başkanı Sinan Kutay, "İlimiz Çaykara ilçesine bağlı Karaçam beldesinde 3 ve 4 Kasım 2011 günleri yaşanan HES direnişi hakkında çeşitli yerel gazetelerde kurumumuz hedef alınarak kışkırtıcı iddialarda bulunulmaktadır.

Bilindiği üzere Karaçam beldesinde yapılması planlanan Derebaşı HES’e karşı yöre halkı proje ortaya çıktığından beri direnç göstermektedir.Bölgede tarımsal üretim yapılamadığı için hayvancılık yörenin başlıca geçim kaynağıdır.Su olmadan ise ne hayvancılık yapılabileceğini ne de bölgede eskisi yaşayamayacağını bilen yurttaşlarımız yaşam haklarına sahip çıkmak için HES’lere hayır demektedirler.

Karaçamda aslında neler oluyor ?
4 Kasım günü Karaçam beldesinde yaşanan olaylar nedeniyle 16 kişi yaralanmış 10’a yakın köylü gözaltına alınarak haklarında işlem yapılmadan serbest bırakılmışlardı.Bölgede yapılması planlanan HES projelerine karşı yöre halkının açtığı yürütmeyi durdurma istemli dava kabul edilmiş olup halen devam etmektedir.Ancak HES inşaatını yapacak olan Bugato A.Ş. hukuk kurallarını hiçe saymakta adeta kendi kurallarıyla hareket etmektedir.Karaçam-Köknar köylülerinin ne kadar naif ve misafirperver olduklarına bizzat tanığız.Ancak 3 Kasım sabahı HES şirketinin bölgeyi işgal etmeye gelir gibi önünde 200 Jandarma ve 200 Çevik Kuvvet polisiyle vadiye gelmesi halkta bir infial yaratmıştır.

Karaçamda yaşanılan üzücü olaylar ülkemizde ilk defa yaşanmamıştır.AKP iktidarının üçüncü dönemine girmesiyle artarak devam eden bu saldırılar bir bütündür ve organizedir.Bu ülkede parasız eğitim,parasız sağlık istemek,insanca yaşam güvenceli iş istemek,doğasına suyuna sahip çıkmak AKP iktidarınca suçtur"

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem