Trabzon'da HDP olayları neden çıktı?

Trabzon'da 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü dolayısıyla düzenlenen yürüyüşte HDP'li bir gruba yürüyüşü izleyen gir grup tarafından tepki gösterilmesi üzerine olaylar çıktı.Trabzon Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı polis ekiplerinin HDP'li grubu bölgeden uzaklaştır

Trabzon'da HDP olayları neden çıktı?

Trabzon'da 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü dolayısıyla düzenlenen yürüyüşte HDP'li bir gruba yürüyüşü izleyen gir grup tarafından tepki gösterilmesi üzerine olaylar çıktı.

Trabzon Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı polis ekiplerinin HDP'li grubu bölgeden uzaklaştırması üzerine gerginlik sona erdi.

Trabzon Valisi Abdil Celil Öz Trabzon Gazecetiler Cemiyetinde konu ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Vali Öz, “Trabzon olarak biz bu bayramın bu sürecin huzur içinde geçmesi için gerekli tedbirleri aldık. Ancak çevre ilçe ve illerden gelen daha çok HDP taraftarı olan küçük bir grubun vatandaşlarımıza burada ki 1 mayıs kutlayanlar ve çevre illerdekilerle bir araya gelmesi sonucu hafif sataşma ve arkasından su şişeleri atılması gibi ufak tefek sürtüşmeler yaşandı ve güvenlik güçlerimizin araya girmesi ve müdahale etmesi üzerine HDP’liler bir an önce o bölgeden uygun bir şekilde toparlanıp geldikleri yere intikal ettirerek sıkıntıyı atlatmış olduk. Geri kalan kutlama ekibi kutlamalara devam ederek bu konuyu hafif bir şekilde atlatmış" dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler