Trabzon'da hangi bölge riskli alan ilan edildi?

Çevre ve Şehircilik Bakanlığının verilerine göre, kentsel dönüşüm kapsamında şimdiye kadar yaklaşık 4 bin hektar alandaki 90 bin 419 binanın risk taşıdığı tespit edildi.Türkiye'de 20 yıllık süreçte afet riski taşıyan yaklaşık 6,5 milyon binanın yıkılacağı

Trabzon'da hangi bölge riskli alan ilan edildi?

Çevre ve Şehircilik Bakanlığının verilerine göre, kentsel dönüşüm kapsamında şimdiye kadar yaklaşık 4 bin hektar alandaki 90 bin 419 binanın risk taşıdığı tespit edildi.

Türkiye'de 20 yıllık süreçte afet riski taşıyan yaklaşık 6,5 milyon binanın yıkılacağı kentsel dönüşüm çerçevesinde, Bakanlık ve belediyelerin teklifiyle Bakanlar Kurulunca riskli ve kentsel dönüşüm alanı ilan edilen bölgeler genişliyor.

Verilere göre, şimdiye kadar Bakanlıkça 2 bin 874 hektar alan riskli ilan edilirken, belediyeler tarafından da bin 42 hektarlık bölge Kentsel Dönüşüm Gelişim Proje Alanı olarak belirlenerek onaylandı.

Ağrı Patnos, Ankara Altındağ, Çankaya, Elmadağ, Mamak, Bursa Yıldırım, Diyarbakır Sur, Erzurum Yakutiye, İstanbul Beyoğlu, Esenler, Gaziosmanpaşa, Küçükçekmece, Sarıyer, Sultangazi ve Zeytinburnu, İzmir Karabağlar, Kahramanmaraş merkez, Sakarya Hendek, Trabzon Gürbulak, Van Erciş'te bazı alanlar riskli ilan edildi.

Kentsel dönüşüm alanları da Ankara Beypazarı, Bingöl merkez, Bursa Osmangazi, Çankırı merkez, Gaziantep Şahinbey, İzmir Bayındır, Gaziemir, Karabağlar, Karşıyaka, Konak ve Torbalı, Karaman merkez, Kocaeli Derince, Gebze ve İzmit, Muş merkez ile Osmaniye Kadirli'de yer alıyor.

- İstanbul'da yaklaşık 12 bin 500 bina riskli alanda-

Riskli ve kentsel dönüşüm alanı ilan edilen yaklaşık 4 bin hektarlık bölgede ise toplam 90 bin 419 bina bulunuyor.

İzmir'de yaklaşık 785 hektar alandaki 26 bin 505 bina risk taşırken, bu ili 540 hektar alandaki 15 bin 705 binayla Bursa, 621 hektar alandaki 12 bin 494 binayla İstanbul, 187 hektar alandaki 9 bin 246 binayla Diyarbakır ve 595 hektar alandaki 8 bin 571 binayla Ankara takip ediyor.

Riskli binalardan şimdiye kadar 13 bin 386 birim konutun yer aldığı 7 bin 484 binanın yıkımı ise tamamlandı.

-Bin 273 hektar için onay bekleniyor-

Öte yandan, Afyon merkez, Aydın merkez, Erzincan merkez ve Üzümlü, Eskişehir Odunpazarı, Gaziantep Şehitkamil ve Şahinbey, İstanbul Bağcılar, Esenler ve Güngören, İzmir Menemen, Kütahya merkez ve Pazarlar ile Samsun Canik'te 147 bin 568 binanın yer aldığı 930 hektar alanın riskli ilan edilmesi için çalışma yapılıyor.

Adana Seyhan, Ankara Keçiören, Malatya merkezdeki 343 hektar alanın da Kentsel Dönüşüm Gelişim Proje Alanı ilan edilmesi için çalışmalar sürüyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler