Trabzon'da Fırat protestosu

Üniversite öğrencisi Fırat Yılmaz Çakıroğlu'nun Ege Üniversitesinde karşıt görüşlü öğrenciler arasında çıkan kavgada hayatını kaybetmesi, Trabzon ve Samsun'da protesto edildi.Trabzon Gazeteciler Cemiyeti'nde, Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KE

Trabzon'da Fırat protestosu

Üniversite öğrencisi Fırat Yılmaz Çakıroğlu'nun Ege Üniversitesinde karşıt görüşlü öğrenciler arasında çıkan kavgada hayatını kaybetmesi, Trabzon ve Samsun'da protesto edildi.

Trabzon Gazeteciler Cemiyeti'nde, Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK), CHP, ÖDP, Halkevleri ve çeşitli sivil toplum kuruluşları adına basın açıklaması yapan KESK Trabzon Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü Muhammet İkinci, üniversite öğrencisi Fırat Yılmaz Çakıroğlu'nun Ege Üniversitesi Edebiyat Fakültesi önünde karşıt görüşlü öğrenciler arasında çıkan kavgada hayatını kaybettiğini anımsattı.

Toplumda sık sık şiddet olayları yaşandığına işaret eden İkinci, "Siyasi düşüncesi her ne olursa olsun gençlerimizin kör bir şiddete kurban edilip yaşamını yitirmesi asla kabul edilemez" dedi. 

İkinci, Trabzon'da il örgütü kurduğunu açıklayan HDP'ye yönelik baskıların da kabul edilemez olduğunu ifade ederek, bütün siyasi partilerin Türkiye'nin her yerinde siyaset yapma hakkı olduğu gibi HDP'nin de Trabzon'da siyaset yapma hakkı bulunduğunu vurguladı.

SAMSUN

Ondokuz Mayıs Üniversitesinde (OMÜ) bir grup öğrenci, Çakıroğlu'nun öldürülmesini yürüyüşle protesto etti.

OMÜ Kurupelit Kampüsü'nde toplanan bir grup öğrenci, Çakıroğlu anısına slogan atarak fen edebiyat fakültesine yürümek istedi. Yoğun güvenlik önleminin alındığı yürüyüş için panzer ve çevik kuvvet ekibi hazır bekletildi.

Grup, Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu önünde özel güvenlik güçleri tarafından durduruldu. Fen edebiyat fakültesine yürümek isteyen öğrenciler ile güvenlik görevlileri arasında kısa süreli tartışma yaşandı.

Tartışmanın ardından verilen izinle fen edebiyat fakültesi önüne kadar yürüyen öğrenciler, burada saygı duruşunda bulunup İstiklal Marşı okuduktan sonra dağıldı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem