Trabzon'da Dink davasında yeni gelişme!

Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink'e suikast hazırlığı konusunda istihbari bilgiye ulaşmasına rağmen yasal işlemleri başlatmayarak görevini ihmal ettiği ileri sürülen dönemin Trabzon İl Jandarma Komutanı Albay Ali Öz'ün yeniden yargılanmasına

Trabzon'da Dink davasında yeni gelişme!

Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink'e suikast hazırlığı konusunda istihbari bilgiye ulaşmasına rağmen yasal işlemleri başlatmayarak görevini ihmal ettiği ileri sürülen dönemin Trabzon İl Jandarma Komutanı Albay Ali Öz'ün yeniden yargılanmasına devam edildi.

Trabzon 1. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, tutuksuz yargılanan Albay Öz katılmadı. Öz'ün avukatı Ali Sürmen duruşmada hazır bulunurken, müdahiller ve Dink ailesi avukatı Hakan Bakırcıoğlu, duruşmaya katılmadı.

Mahkeme, Dink cinayetiyle ilgili Albay Öz ve arkadaşlarının yargılandığı Trabzon 2. Sulh Ceza Mahkemesindeki dava dosyasının temyiz incelemesinin sonucunun beklenmesi için duruşmayı erteledi.

OLAYIN GEÇMİŞİ

Dink cinayetine ilişkin, dönemin Trabzon Jandarma Komutanı Albay Ali Öz ve 7 asker hakkında Trabzon 2. Sulh Ceza Mahkemesinde "görevi ihmal ve evrakta sahtecilik" suçlamasıyla dava açılmıştı.

Bu dava sürerken, Adalet Bakanlığının incelemesi sonucu Trabzon 1. Ağır Ceza Mahkemesinde de Ali Öz'e aynı suçtan ikinci bir dava açıldı ancak mahkeme, aynı suçtan iki dava olamayacağı gerekçesiyle davayı reddetmişti. Trabzon 2. Sulh Ceza Mahkemesi ise Albay Ali Öz ve Yüzbaşı Metin Yıldız'a 6 ay, diğer 4 askere ise 4'er ay hapis cezası vermişti.

Dink ailesinin avukatlarının başvurusu üzerine Trabzon 1. Ağır Ceza Mahkemesinin kararını görüşen Yargıtay, davaların Ağır Ceza Mahkemesinde birleştirilmesi gerektiği halde davanın Trabzon 1. Ağır Ceza Mahkemesince reddedilmesinin usule aykırı olduğunu belirterek, bu mahkemenin kararını bozmuştu. Bu karar üzerine Albay Ali Öz'ün yeniden yargılanmasına başlanmıştı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler