Trabzon'da darp edilen öğretmene sahip çıktılar

Eğitim-Bir-Sen Trabzon Şube Başkanı Mehmet Kara, Yomra ilçesinde sınıf öğretmeninin öğrenci velisi tarafından darp edildiği iddiasına ilişkin açıklamada bulundu.Kara, açıklamasında, Yomra Merkez İlköğretim Okulu'nda sınıf öğretmeni olan Metin Keleş'e yapı

Trabzon'da darp edilen öğretmene sahip çıktılar

Eğitim-Bir-Sen Trabzon Şube Başkanı Mehmet Kara, Yomra ilçesinde sınıf öğretmeninin öğrenci velisi tarafından darp edildiği iddiasına ilişkin açıklamada bulundu.

Kara, açıklamasında, Yomra Merkez İlköğretim Okulu'nda sınıf öğretmeni olan Metin Keleş'e yapılan saldırıyı kınadıklarını belirterek, "Bakanlığımızın 'Okullar Hayat Olsun' sloganına uygun olarak okullarımızın kapılarını gelen herkese açmayı şiar edinmiş bir meslek grubunun mensuplarıyız. Birçok resmi kuruma turnikeyle girilirken bizler okullarımızın kapılarını sonuna kadar herkese açtık ancak şunun bilinmesini isteriz ki kapılarımız 'insan' olana açıktır" dedi.

Bu tür olayların daha önceden de yaşandığını ifade eden Keleş, şunları kaydetti:

"Buradan yetkililere sesleniyoruz. Geç olmadan tedbir alın. Alın ki yaşananların unutulması, yapanın yanına kar kalması anlayışı zihinlerde yer etmesin. Sendikalar elbette üyelerinin iş hayatında karşılaşacağı sorunların çözümünde destek olmak durumundadır ancak okul güvenliği devletin görevidir ve geciktirilmeden gerekli tedbirlerin alınması kaçınılmaz bir zorunluluktur. Kendini güvende hissetmeyen hiçbir kamu çalışanından verim alma imkanının bulunmadığını, yetkililerin en az bizim kadar bildiğini tahmin ediyoruz."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem