Trabzon'da DAEŞ saldırılarına protesto

Trabzon'da toplanan bir grup Afgan, DAEŞ ve Taliban militanlarının ülkelerinin Zabul kentinde rehin aldıkları 31 kişiden aralarında 9 yaşındaki bir çocuk ile 2 kadının da bulunduğu 7 kişinin başını keserek öldürdüğünü öne sürerek, gösteri düzenledi.   Mey

Trabzon'da DAEŞ saldırılarına protesto
Trabzon'da toplanan bir grup Afgan, DAEŞ ve Taliban militanlarının ülkelerinin Zabul kentinde rehin aldıkları 31 kişiden aralarında 9 yaşındaki bir çocuk ile 2 kadının da bulunduğu 7 kişinin başını keserek öldürdüğünü öne sürerek, gösteri düzenledi.
 
Meydan Parkı'ndaki Atatürk Anıtı önünde Afganistan Hazaraları Kültür ve Dayanışma Derneği organizasyonunda bir araya gelen ve Afgan çocuk, kadın, öğrenci ve sığınmacılardan oluşan bir grup, ülkelerinde ve Fransa'da yaşanan terör olaylarına tepki göstermek için "Teröre ve vahşete hayır", "Terörü lanetliyoruz" şeklinde dövizler açtı. Grup, DAEŞ ve Taliban aleyhine çeşitli sloganlar attı.
 
Ellerinde Türk ve Afganistan bayrakları taşıyan grup adına basın açıklaması yapan Dernek Başkanı Muhammet Gül, 9 Kasım 2015 tarihinde Afganistan'ın Zabul kentinde Taliban ve DAEŞ mensuplarınca rehin alınan 31 kişiden aralarında 9 yaşındaki "Şükriye" adlı kız çocuğu ile 2 kadının da bulunduğu 7 kişinin başlarının kesilerek şehit edildiğini belirterek, bu olayın ülkenin barış ve huzur içinde yaşamasını isteyen herkesi üzdüğünü anlattı.
 
20151115aw577803_01.jpg
 
Gül, uluslararası gücün desteği ile 14 yıldır görevde olan Afganistan yönetiminin bu olaylara karşı önlem almasını, Afgan halkının artık tabut kaldıracak gücü kalmadığını ve barış istediğini, yönetimden özellikle güvenlik ve adalet istediklerini kaydetti.
 
Terörün her türlüsünü lanetlediklerini belirten Gül, "Güvenliğin sağlanması her vatandaşın istediği ve devletin en önemli görevlerindendir. Güvensizliğin gün gittikçe artırılmasının nedenini hükümet kanadı cevaplandırmalıdır. İnsani değerlerin önemsenmesi devletin görevidir. Hükümet bunu bilmelidir ki sistematik öldürmeler ve rehin almalar Afganistan'ın farklı bölgelerinde kor bir ateşe benzer. Eğer bu ateş söndürülmez ise tüm ülkeyi sarması kaçınılmaz olacak" diye konuştu.
 
Gül, Türkiye Cumhuriyeti ve Türk halkına da sığınmacılara gösterdikleri yakınlık ve yardımdan dolayı teşekkür ederek, insan haklarını ilke edinen tüm insanların ve özellikle Türkiye ve Avrupa ülkelerinin Afgan sığınmacıları bir süre daha misafir etmelerini talep etti.
 
Gruptakiler, ülkelerindeki terör saldırılarında hayatını kaybedenler için Kur'an-ı Kerim okunmasının ardından dağıldı.
 
20151115aw577803_02.jpg
 
20151115aw577803_03.jpg
 
20151115aw577803_04.jpg
 
20151115aw577803_05.jpg
 
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler