Trabzon'da da nöbetteyiz!

Yüksel caddesindeki İnsan Hakları Anıtı önünde toplanan "Feministbiz" grubu üyeleri ellerinde "Kadın Cinayetlerini Durdurun", "Erkek Adalet Değil, Gerçek Adalet İstiyoruz", "Erkek Vuruyor, Devlet Koruyor" "Münferit Değil, Sistematik Cinayet" yazılı pankar

Trabzon'da da nöbetteyiz!

Yüksel caddesindeki İnsan Hakları Anıtı önünde toplanan "Feministbiz" grubu üyeleri ellerinde "Kadın Cinayetlerini Durdurun", "Erkek Adalet Değil, Gerçek Adalet İstiyoruz", "Erkek Vuruyor, Devlet Koruyor" "Münferit Değil, Sistematik Cinayet" yazılı pankartları taşıyarak, "Sokağa Çık Hayır De, Kadın Cinayetlerini Engelle", "Bağır, Herkes Duysun, Erkek Şiddeti Son Bulsun" sloganları attı.

Grup adına açıklama yapan "Feministbiz" üyesi Sahra Daşdemir, katliam haline gelen kadın cinayetlerini fark etmemenin ve görmezden gelmenin mümkün olmadığını savundu.

Daşdemir, bir kadın arkadaşımızı daha kaybetmeye ve bu konuda hiçbir atılım yapılmamasına tahammüllerinin olmadığını belirterek, şöyle devam etti:

"Öfkeyle ve isyanla buradayız. Öfkemiz kadınların emeklerine el koyan, bedenlerini kendi denetiminde gÖren erkeklere, erkeklerin şiddetini meşru gÖren ve hayatı erkeklere göre Ören erkek egemen sisteme ve kurumlarınadır. Devletin, hükümetin can güvenliğini sağlayamadığı 25 milyon kadının bugünü ve yarını için buradayız.

Öfkemiz ve isyanımız bugün Türkiye'nin ilk imzacılarından olduğu 'Avrupa konseyi Kadına Karşı ve Ev İçi Şiddetle Mücadele ve Bunun Önlenmesi Sözleşmesi"nin kağıt üstünde kalmasınadır. 25 milyon kadına uluslararası prestij aracından öte bir ehemmiyet verilmemesini istiyoruz.

Biz kadınlar Ayşe Paşalı davasının kararını beklemek üzere İstanbul'da, Ankara'da, İzmir'de, Antalya'da, Van'da, Sinop'ta, Urfa'da, Diyarbakır'da, Adana'da ve Trabzon'da nöbetteyiz. "

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler