Trabzon'da Cumhuriyet Bayramı Kutlamaları başladı!

Cumhuriyet'in kuruluşunun 92. yıldönümü kutlamaları Trabzon'da çeşitli etkinliklerle başladı.  Trabzon Valiliği Atatürk Alanında gerçekleştirilen çelenk sunma törenine Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, Garnizon Komutanı Jandarma Albay Okçin Akşit, Büyükşehir

Trabzon'da Cumhuriyet Bayramı Kutlamaları başladı!

Cumhuriyet'in kuruluşunun 92. yıldönümü kutlamaları Trabzon'da çeşitli etkinliklerle başladı. 

Trabzon Valiliği Atatürk Alanında gerçekleştirilen çelenk sunma törenine Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, Garnizon Komutanı Jandarma Albay Okçin Akşit, Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, resmi ve sivil kuruluş temsilcileri ile siyasi parti teşkilatları ve vatandaşlar katıldı.
 
Çelenk konulmasının ardından Şeref Defterini imzalayan Vali Öz, deftere Cumhuriyet Bayramı ile ilgili şu düşüncelerini aktardı:
 
“Bugün, Cumhuriyetimizin ilan edilişinin 92. yıldönümünü büyük bir sevinç ve gururla kutlamanın heyecanını yaşıyoruz. Cumhuriyet, her şeyini kaybetmiş olan bir milletin ulusal bağımsızlığını kazanabilmek için giriştiği milli mücadelenin sonucunda elde ettiği büyük bir zaferin sonucudur. Bu eşsiz zafer üzerinde yükselen Cumhuriyetimiz hiç kuşkusuz, demokratik, laik, sosyal bir hukuk devleti olarak ebediyen yaşayacaktır. Bizler en zor şartlara ve bütün imkânsızlıklara rağmen hiçbir zaman umutsuzluğa kapılmayan, bağımsızlığından asla taviz vermeyen, inanç ve kararlılıkla sürdürdüğü İstiklal mücadelesini zaferle neticelendiren bir milletiz. Bizi aydınlık geleceğe taşıyan bu inançla, başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere İstiklal mücadelemizin bütün kahramanlarını, eşsiz fedakârlıklarıyla milletimizin gönlünde ölümsüzleşen bütün şehit ve gazilerimizi rahmetle, şükranla anıyoruz.”
 
20151028aw562287_01.jpg
 
20151028aw562287_02.jpg
 
20151028aw562287_03.jpg
 
20151028aw562287_04.jpg
 
20151028aw562287_05.jpg
 
 
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem