Trabzon'da "Blues" protestosu

Trabzon'da toplanan bir grup, kentteki bir otelde yapılması planlanan ''Efes Pilsen Blues Festivali'nin gençleri kötü alışkanlıklara yönlendirdiğini öne sürerek, iptal edilmesini istedi.     Trabzon Gençlik Meclisi öncülüğünde, kent merkezindeki Meydan Pa

Trabzon'da "Blues" protestosu

Trabzon'da toplanan bir grup, kentteki bir otelde yapılması planlanan ''Efes Pilsen Blues Festivali'nin gençleri kötü alışkanlıklara yönlendirdiğini öne sürerek, iptal edilmesini istedi.     

Trabzon Gençlik Meclisi öncülüğünde, kent merkezindeki Meydan Parkı'ndaki Atatürk Anıtı önünde toplanan ve AK Parti, Saadet Partisi ile çeşitli sivil toplum kuruluşlarının destek verdiği gruptakiler, ''Asım'ın nesliyiz, alkole karşıyız'' gibi içki ve uyuşturucu karşıtı çeşitli dövizler açıp sloganlar attı.     

Trabzon Gençlik Meclisi Başkan Vekili Salih Battalbaş, grup adına yaptığı basın açıklamasında, zararlı alışkanlıklardan biri olan içkinin beden, akıl, mal ve cana zarar verdiğini belirtilerek, alkolün zararlarına rağmen kent merkezindeki bir otelde bu akşam saatlerinde, ''Efes Pilsen Blues Festivali'' düzenleneceğini ifade etti.     

Battalbaş, maddi ve sektörel gücü ne olursa olsun gençliği tehdit eden alkol ve kumar bağımlılığı ile mücadele edeceklerini anlatarak, otel yönetiminin gençliği kötü alışkanlıklara yönlendiren söz konusu festivali iptal etmesi gerektiğini söyledi.     

Gruptakiler, basın açıklamasının ardından olaysız dağıldı.     

Türkiye'de ilk kez 1990 yılında İstanbul'da gerçekleştirilen ve bu yıl 23 Eylül-29 Ekim tarihleri arasında 22'ncisi düzenlenen Efes Pilsen Blues Festivali kapsamında, Türkiye'deki 20 şehirde 24 blues müzik konseri verilecek.     

Festival çerçevesinde bu yıl Türkiye'deki 12'inci etkinlik olan Trabzon'daki etkinlikte, saat 16.30 ile 23.30 arasında ABD'den gelen blues sanatçıları sahne alacak.     

Festivalin organizasyon yetkilileri, içki ve alkolün zararlarına işaret ederek, amaçlarının sadece blues müziğini, sevenleriyle buluşturmak olduğunu vurguladı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem