Trabzon'da Bank Asya eylemi

Dün gece saatlerinde BDDK kararı ile yapılan operasyon sonrasında Bank Asya'nın çoğunluk hisselerinin TMSF'ye devredilmesine karar verildi.Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu (BDDK), Bank Asya'nın Bankacılık Kanunu kapsamında kurumun etkin denetimini

Trabzon'da Bank Asya eylemi

Dün gece saatlerinde BDDK kararı ile yapılan operasyon sonrasında Bank Asya'nın çoğunluk hisselerinin TMSF'ye devredilmesine karar verildi.

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu (BDDK), Bank Asya'nın Bankacılık Kanunu kapsamında kurumun etkin denetimini engellemeyecek şeffaf ve açık bir ortaklık yapısı sunamadığını belirterek denetimler sonuçlanıncaya kadar bankanın yönetim kurulunu belirleyen imtiyazlı payların yüzde 63'lük bölümünün Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) tarafından kullanılmasına karar verdi. Ayrıca 9 kişilik de yeni yönetim atandı.

BDDK'nın Bank Asya ile ilgili olarak aldığı bu kararı 18. maddeye dayandırdığı belirtilirken o madde de şu ifadeler yer alıyor.

"Nitelikli paya sahip olan ortakların kurucularda aranan nitelikleri taşıması şarttır. Kurucularda aranan nitelikleri kaybeden nitelikli paya sahip ortaklar temettü dışındaki ortaklık haklarından yararlanamaz. Bu halde, diğer ortaklık hakları Kurumun bildirimi üzerine Fon tarafından kullanılır. Bu ortaklar sermayedeki doğrudan ve dolaylı payları yüzde onun altına düşene kadar rüçhan haklarını kullanamazlar."

OLAY TRABZON'DA BÖYLE YANKI BULDU!

BDDK'nın aldığı karar sonrasında Bank Asya'nın yönetiminin TMSF'ye devredilmesinin ardından Trabzon'da bir grup Bank Asya şubesi önünde toplanarak bankaya destek verdiler.

Ellerinde "Bank Asya'nın yanındayız", "paramı çekmeye değil yatırmaya geldim", "dert çekeriz para çekmeyiz" yazılı pankartlar bulunan grup Bank Asya'nın yönetimine el konulmasını protesto ettiler.

img_3820.jpg

img_3818.jpg

 

 

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Gündem