Trabzon’da Alperenler’den "Lokumlu" Protestosu

Rusya Federasyonu'nun Trabzon Başkonsolosluğu önünde eylem yapan Alperen Ocakları, Bayırbucak Türkmenleri'ne yapılan zulümü protesto etmek amacıyla basın açıklaması yaptı. Grup adına basın açıklamasını okuyan Alperen Ocakları Trabzon İl Başkanı Mustafa Ka

Trabzon’da Alperenler’den "Lokumlu" Protestosu

Rusya Federasyonu'nun Trabzon Başkonsolosluğu önünde eylem yapan Alperen Ocakları, Bayırbucak Türkmenleri'ne yapılan zulümü protesto etmek amacıyla basın açıklaması yaptı.

Grup adına basın açıklamasını okuyan Alperen Ocakları Trabzon İl Başkanı Mustafa Kara, son zamanlarda Rusya, İran ve zalim Esad rejiminin Türkmen Dağı'nı bombaladığını belirterek, "40 yıldır zulmün, 5 yıldır katliamın yaşandığı Rakka, Halep, Humus ve Gere'den sonra son zamanlarda Rusya'nın, İran'ın ve zalim Esad rejiminin Türkmen Dağ'ındaki kardeşlerimizi havadan, karadan ve denizden bombalamak suretiyle bütün dünyanın gözleri önünde alenen katletmeleri ve buna sessiz kalınması kabul edilebilir bir durum değildir. Biz Alperen Ocakları olarak kardeşlerimiz için ölmeye de, yaşamaya da hazırız. Şehidimiz koca reis Muhsin Yazıcıoğlu'nun da dediği gibi "Firavunun karşısında olmak yetmez, Musa'nın yanında olacaksın" Herkes bilsin ki bizler 1994-1995 yıllarında nasıl Çeçenistan'ın yanında olduysak, şimdi de Bayırbucak'taki kardeşlerimizin yanındayız" dedi.

Basın açıklamasının ardından Rus Konsolosluğu'nun önüne lokum ve karanfil konuldu. Eylem, Türkmen bölgesine yönelik saldırılarda hayatını kaybedenler için yapılan duaların ardından sona erdi.

Trabzon’da Alperenler’den

Trabzon’da Alperenler’den

Trabzon’da Alperenler’den

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem