Trabzon'da Almanlardan devir teslim

            Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, Trabzon Lojistik Aktarma Noktası Komutanı Albayı Stefan Hüller’i makamında kabul etti. Ziyarete görevi Hüller’den devralacak olan Albay Rüdiger Attermeyer de katıldı.            Türkiye’nin Almanya ile pek çok ul

Trabzon'da Almanlardan devir teslim

            Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, Trabzon Lojistik Aktarma Noktası Komutanı Albayı Stefan Hüller’i makamında kabul etti. Ziyarete görevi Hüller’den devralacak olan Albay Rüdiger Attermeyer de katıldı.

            Türkiye’nin Almanya ile pek çok uluslar arası platformda ortak hareket ettiğini ifade eden Vali Öz, “Almanya Afganistan’da diğer ülkelerle beraber barış gücü olarak önemli bir görevi ifa etti. Şimdi oradan bir çekilme süreci yaşanıyor. Türkiye ve Trabzon olarak bu süreçte gerekli altyapı desteğini veriyoruz. Bütün kurumlarımızla, bakanlıklarımızla Dış İşleri Bakanlığımız, Gümrük Ve Ticaret Bakanlığımız, Liman İdaremiz, güvenlik birimlerimiz ve Trabzon halkıyla beraber uyumlu ve güzel bir çalışma ortamı oluşturduk.

Bu güzellikler bundan sonra da mutlaka yaşanacaktır. Bu sürecin sağlıklı bir şekilde sonuçlanması için bütün kurumlarımızla buradaki Alman görevlilerle beraber işbirliği içersinde çalışmaya devam edeceğiz. Çünkü hükümetlerimiz arasında bu şekilde mutabakat var” dedi.

            BM, NATO, AB VE DİĞER ULUSLAR ARASI MEKANİZMALAR HUZURSUZLUĞUN YAŞANDIĞI BÖLGELERDE GÜVENLİĞİN SAĞLANMASI İÇİN MUTLAKA DAHA AKTİF ROL ALMALIDIRLAR

            Dünyada belli ülkelerde bazı sıkıntıların yaşandığına işaret eden Vali Öz, “Afganistan’da Ortadoğu’da, Afrika’da bazı sıkıntılar yaşanıyor. Huzursuzluklar ve sıkıntılar olan bölgelerde gerek BM, gerek NATO, gerek AB ve diğer uluslar arası mekanizmalar hem yaptırım, hem aracılık ve hem de güvenliğin sağlanması konusunda mutlaka daha aktif rol almalıdırlar. Artık dünya küçük ,dünyanın bir noktasında olan huzursuzluk diğer coğrafyalarda yaşayan insanları etkiliyor. Uluslar arası kurumlar daha etkin tedbirler alarak bu tür huzursuzlukları yerinde çözme konusunda daha ciddi politikalar yürütmelidir. Bu süreçte Türkiye de, NATO, AB üyeleri ile birlikte bu tür etkinliklerde zaman zaman rol almaktadır. Birlikte çalışmaya devam edeceğiz. Yeni komutana da ekibiyle beraber görevinde başarılar diliyorum” dedi.

            TRABZON, ALMAN ASKERİYESİNİN SEÇEBİLECEĞİ EN İYİ YERDİ

            Alman Komutan Stefan Hüller de, “Misafirperverliğinize teşekkür ediyorum. Buraya geldiğimden beri üç aydan fazla zaman geçti. Bize gösterdiğiniz misafirperverliğinizden dolayı çok teşekkür ediyorum. Burada çok güzel hatıralarımız oldu. Güzel bir işbirliğimiz oldu. Buraya alışmıştık. Her konuda desteklendik. Trabzon, Alman askeriyesinin seçebileceği en iyi yerdi. Kurumlar ve tüm Trabzon halkı görevimizi tamamlayabilmemiz için tam destek verdi. Bunun devam edeceğine inanıyorum” dedi.

            Devir teslim töreninin bu hafta Cuma günü yapılacağını belirten Albay Rüdiger Attermeyer ise, “Burada olmaktan dolayı mutluyum. Cuma günü görevi devralacağım. Kurumlarınız desteğini esirgemiyor. Trabzon’daki şartlar çok iyi olduğu için burada olmaktan çok mutluyum. Bu güzel işbirliğini sürdürmek istiyorum” dedi.

            Vali Öz, Albay Hüller’e ziyaretin anısına plaket takdim ederken, Hüller de, Vali Öz’e hediyesini sundu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem