Trabzon'da afetlere hazırlık!

Trabzon’da yaşanabilecek afetlerde koordineli bir şekilde hareket edilmesi için 21 Kasım pazartesi günü ‘Arama Kurtarma Hizmetleri Çalıştayı’ yapılacak.Valilik A Toplantı Salonu’nda yapılacak çalıştay ile ilgili bilgi veren Vali Dr. Recep Kızılcık, çalışt

Trabzon'da afetlere hazırlık!

Trabzon’da yaşanabilecek afetlerde koordineli bir şekilde hareket edilmesi için 21 Kasım pazartesi günü ‘Arama Kurtarma Hizmetleri Çalıştayı’ yapılacak.
Valilik A Toplantı Salonu’nda yapılacak çalıştay ile ilgili bilgi veren Vali Dr. Recep Kızılcık, çalıştayın yaşanabilecek afetlere de hazırlıklı olmak açısından önemli olduğuna dikkat çekti. Vali Recep Kızılcık “Temennimiz bir afetle karşı karşıya kalmamamız. Ancak bir afetle karşı karşıya kaldığımızda da ona hazırlıklı olmalıyız. İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğümüz ve UMKE ekiplerimiz başta olmak üzere konuyla ilgili tüm kurum, kuruluş ve derneklerin katılımında gerçekleştirilecek çalıştayda tecrübeler paylaşacak. Kurumlarımız, kuruluşlarımız ve derneklerimizin birbirleri ile koordinasyon sağlamaları adına da önemli bir çalıştay gerçekleştirilmiş olacak. Yapılan çalıştay sonunda hazırlanacak rapor Sağlık Bakanlığı ve Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı’na gönderilecek” dedi.
Çalıştayda İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD), İl Sağlık Müdürlüğü, Trabzon Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü, AKUT Trabzon Ekibi, TRAC Trabzon Şubesi ve Kızılay Trabzon Şubesi ekipleri tarafından Van Depremi’ne yapılan çalışmalar hakkında bilgiler verilerek kurumlar arası koordinasyon ve işbirliğinin arttırılması yönünde paylaşımda bulunulacak.
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem