Trabzon'a Ödül!

 Trabzon Büyükşehir Belediyesi’nin engellilere yönelik olarak yaptığı ‘Biz De Varız Projesi’ Türkiye Sağlıklı Kentler Birliği tarafından 43 proje arasından jüri özel ödülüne layık görüldü.    Türkiye Sağlıklı Kentler Birliği’nin Osmaniye Kadirli’de yaptığ

Trabzon'a Ödül!
 Trabzon Büyükşehir Belediyesi’nin engellilere yönelik olarak yaptığı ‘Biz De Varız Projesi’ Türkiye Sağlıklı Kentler Birliği tarafından 43 proje arasından jüri özel ödülüne layık görüldü. 
 
Türkiye Sağlıklı Kentler Birliği’nin Osmaniye Kadirli’de yaptığı 23. Olağan Meclis Toplantısı’nda düzenlenen Sağlıklı Şehirler En İyi Uygulama Yarışması ödül töreninde Trabzon Büyükşehir Belediyesi ‘Sağlıklı Kentler Birliği 2015 Sağlıklı Şehirler En İyi Uygulama Juri Özel Ödülü’ne layık görüldü. “Kent ve Göç” başlıklı konferansların da düzenlendiği etkinlikte Büyükşehir Belediyesi adına ödülü Yatırım İnşaat Daire Başkanı Nalan Aydın, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı ve aynı zamanda Türkiye Sağlıklı Kentler Birliği Başkanı Recep Altepe’nin elinden aldı.
 
20151118aw579996_01.jpg
 
13 üye belediyenin 43 projeyle başvurduğu yarışmada jüri özel ödülüne layık görülen ‘Biz De Varız Projesi ‘ engelli vatandaşların hayatlarını kolaylaştırmak ve sosyal yaşama etkin katılımlarını sağlamak için yapılan önemli bir sosyal sorumluluk projesi idi.
Engellilerin toplumla kaynaşmasını kolaylaştırmak ve sosyal yaşama etkin katılımlarını sağlamak amacıyla Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ÖDES (Özürlüler Destek Programı) projesi kapsamında 22 Mart 2013 tarihinde başlayan ve 2014 yılının mart ayında sona eren proje ile birlikte Trabzon merkezde bulunan bin 126 engelli ile il genelinde bulunan 5 bin 217 farklı özürlü gruplarına mensup vatandaşlara ulaşıldı.
 
ÖDES programı kapsamında yaklaşık 160 bin TL bütçeli projeye Trabzon Valiliği, Trabzonspor, KTÜ, Çamlık İşitme Engelli İlköğretim Okulu, Çamlık Özel Eğitim Meslek Lisesi ve Sakatlar Derneği Trabzon Şubesi, Yetişme Çağındaki Çocukları Koruma Derneği’nin ortak olduğu projede engellilerle birlikte toplumla kaynaşma yürüyüşleri, konser, sinema, maç, piknik gezi ve seminer programları gibi etkinlikler düzenlenerek engeller birlikte aşılmıştı.
 
20151118aw579996_02.jpg
 
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler