Trabzon yapılacak merkez için imzalar atıldı

Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) ile Trabzon Ticaret Borsası’nın (TTB) işbirliği, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin (TOBB) finansal desteğiyle yapılacak Biyoteknoloji ve İnovasyon Merkezi’nin inşaat ihalesini kazanan firmalarla protokol imzalan

Trabzon yapılacak merkez için imzalar atıldı
Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) ile Trabzon Ticaret Borsası’nın (TTB) işbirliği, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin (TOBB) finansal desteğiyle yapılacak Biyoteknoloji ve İnovasyon Merkezi’nin inşaat ihalesini kazanan firmalarla protokol imzalandı. 7.9 milyon lira bedelle ihale edilen inşaatın 1 yıl içinde bitirilmesi planlanıyor. 

Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası’nda düzenlenen imza töreninde TTSO Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu, TTB Yönetim Kurulu Başkanı Şükrü Güngör Köleoğlu, Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı (DOKA) Genel Sekreteri Çetin Oktay Kaldırım, Of Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Erdal Saral, TTSO Genel Sekreteri Hakan Gürhan ile ihaleyi kazanan Paldet İnşaat AŞ yetkilisi Bora Turalıoğlu ile Zeki Turan inşaat yetkilisi Erdal Turan hazır bulundu.

DOKA ile Of Ticaret ve Sanayi Odası’nın müşahit olarak imza attığı sözleşmeye göre, bir yılda tamamlanması planlanan 5 katlı Trabzon İnovasyon ve Biyoteknoloji Merkezi, Teknokent’te 7 bin 400 metrekaresi kapalı olmak üzere 11 bin metrekarelik alanda inşa edilecek.


TTSO Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu, inşaatın tamamlanması süresinde kendilerinin de gerekli makine ve teknoloji tedarikini sağlayacaklarını belirterek, “Bu merkezin yapılmasında büyük destek veren TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu’na teşekkür ediyoruz. Trabzon Biyoteknoloji ve İnovasyon Merkezi’nde, firmalarımıza ve genç mühendislerimize imkanlar sağlayacağız. Amacımız Trabzon’un yüksek teknolojik ürün üreten bir merkez haline gelmesidir” dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem