Trabzon ve Kocaeli tekstil sektörü için toplandı

Türkiye’de şehirlerarasında yarış değiş işbirliğinin geliştirilmesinin faydalı olacağını ifade eden Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı M.Suat Hacısalihoğlu oda ve borsalar arasında geliştirilecek diyalogların şehirlerarasında işbirliklerini güçlendir

Trabzon ve Kocaeli tekstil sektörü için toplandı
Türkiye’de şehirlerarasında yarış değiş işbirliğinin geliştirilmesinin faydalı olacağını ifade eden Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı M.Suat Hacısalihoğlu oda ve borsalar arasında geliştirilecek diyalogların şehirlerarasında işbirliklerini güçlendireceğini söyledi.
 
Kocaeli Ticaret Odası ile Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Testil Meslek Komiteleri işbirliği için Trabzon’da bir araya geldiler. Trabzon ve Kocaeli illeri arasında eş meslek komitesi toplantısında tekstil ve parkende sektörü değerlendirdiler ve işbirliği yapılabilecek alanları görüşüldü. Toplantıya Kocaeli adına Meclis Üyeleri Mehmet Okan Oktay, İsmail Uslu, Ahmet Çavuş, Meclek Komite Başkanı Hüseyin Çoban, Başkan yardımcısı A. Osman Aykan ve Komite üyeleri Fuat Barboros Oktay, Mumin Kamış katıldı. Trabzon tarafında ise TTSO Yönetim Kurulu Üyesi Tolga Avcı, Meclis Üyesi Davut Bozkurt, Halil Yaroğlu Meslek Komitesi Başkanı Özcan Ulusoy, Komite üyeleri Altay Karamustafa,  Esra Özyazıcı ile katıldı.
 
17668.jpg
 
Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı M.Suat Hacısalihoğlu oda ve borsalar arasında yürütülen işbirliklerinin aslında şehirlerarasındaki işbirliğinin altyapısını oluşturduğunu söyledi. Bu görüşmeleri n iş dünyası tarafından çok önemsenmesi gerektiğine dikkat çeken Hacısalihoğlu Kocaeli Ticaret Odası’nın meslek komiteleri düzeyinde yürüttüğü görüşmelerin detayda daha güçlü işbirliklerini ortaya çıkaracağını dile getirdi. Hacısalihoğlu, “Şehirlerimiz arasında geleceğe dönük nasıl işbirliği yapılması konusunda oda ve borsalar arasında ki bu görüşmeler fayda sağlamaktadır. Şehirlerimiz ve ilçelerimizdeki oda ve borsalar da ki meslek komiteleri arasında bu faaliyetlerin güçlendirilmesi ve özendirilmesi gerekmektedir. Bu görüşmeler ticareti daraltıcı değil genişletici anlamda fonksiyon taşımaktadır. Sektörlerin bölgeler arasındaki işbirliği bu anlamda gelişmesinde fayda görmekteyim. Bu ilişkileri kurarak çevremizdeki komşu ülkelere yönelik olarak ticari hareketlerimizi de taşımalıyız. Bu anlamda yurt dışı pazarlara yönelik olarak yeni bir ticari hedef belirlenebilir. Bütün mesele bölgesel işbirlikleri ile dışa açılımı güçlü bir şekilde gerçekleştirmek olmalıdır. Bu dışa açılımlar öncesinde ise sektörlerimiz birbirimizin bölgelerini tanımasında fayda vardır” dedi.
 
17667.jpg
 
Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı M.Suat Hacısalihoğlu ziyaret eden Kocaeli Ticaret Odası heyetinden meclis üyesi Mehmet Okan Oktay ticaretin tek noktada olmadığını,  uluslararası hale geldiğini, bu anlamda ülke genelinde iller arasında odalar arasında işbirliğini arzuladıklarını söyledi. Bu bakımda Kocaeli Ticaret Odası tekstil meslek komitesi olarak 7 ilde aynı sektördeki meslek komiteleri ile görüşmelerde bulunduklarını dile getirdi. Doğu Karadeniz bölgesinde ilk Trabzon’u ziyaret ettiklerini aktaran Oktay, “Yaptığımız bu ziyaretlerde bölgelerimizi ve illerimizi tanıyoruz. Eş sektörlerimizin ortak sorunlarını belirliyoruz. Genel olarak her birimizin her bölgede yaşadığı aynı ortak sorunlar var. Bu sorunların belirlenmesi ve çözümlünde de ortak hareket etmekte fayda olduğunu düşünüyorum. Bugün Trabzon’dayız ve bu bölgeyi yakından tanıma fırsatı bulduk. Aynı sektörden meslek komitesi üyeler ile ortak bir toplantı yapacağız. Burada ileriye yönelik çalışmalarımızı belki de yurt dışına çıkacak girişimleri başlatabileceğiz.” şeklinde konuştu.
 
17666.jpg
 
Kocaeli Ticaret Odası Meclis Üyesi Mehmet Okan Oktay, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı M.Suat Hacısalihoğlu’na ziyaretin anısına fincan takımı armağan etti. Daha sonra Trabzon ve Kocaeli Tekstil Gurubu Meslek Komiteleri ortak bir toplantı düzenlediler. Toplantının açılışında konuşan TTSO Yönetim Kurulu Üyesi Tolga Avcı, iki il arasında meslek komiteleri düzeyinde gerçekleştirilen toplantının oldukça yararla olacağını ifade etti. 
 
17663.jpg
 
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem