Trabzon Valiliğinden Sümela iddialarına cevap

Trabzon Valiliği Sümela Manastırı ile ilgili basında çıkan restorasyon ihalesinin henüz yapılmadığı iddiaları üzerine yazılı bir açıklama yaptı.   Yapılan açıklamada, restorasyon çalışmaları nedeniyle 1 yıl süreyle 22 Eylül 2015 tarihinde ziyarete kapatıl

Trabzon Valiliğinden Sümela iddialarına cevap
Trabzon Valiliği Sümela Manastırı ile ilgili basında çıkan restorasyon ihalesinin henüz yapılmadığı iddiaları üzerine yazılı bir açıklama yaptı.
 
Yapılan açıklamada, restorasyon çalışmaları nedeniyle 1 yıl süreyle 22 Eylül 2015 tarihinde ziyarete kapatılan Sümela Manastırı'nın ihalesinin 15 Şubat 2016 tarihinde yapıldığı dikkat çekti. 
 
Trabzon Valiliği'nden yapılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:
 
"Trabzon Sümela Manastırı Restorasyonu ve Çevre Düzenlemesi İşi, 6 milyon 872 bin 405 TL bedel ile Ermiş İnşaat Sanayi ve Ticaret Ltd. Şti. ile sözleşmesi 15.02.2016 tarihinde imzalanmış olup, 19.02.2016 tarihinde ise yer teslimi yapılmıştır. Restorasyon işi kapsamında patika yol döşeme ve merdiven düzenlemesi, gişe ve tuvalet binaları için düzenlenen yeni bir yapı yapılması, su kemerleri, müze satış binası ve giriş avlusu restorasyonu, manastır içi komplekslerinin restorasyonunun yapılması, avlu kot ve döşeme düzenlemesi yapılması, çatıların yenilenmesi, teraslamalar yapılması vb. gibi imalatlar yapılacaktır. 01 Ocak - 15 Mart tarihleri arası çalışılmayan günler sona ermiş olup, müteahhit firma hava şartlarının (soğuk hava ve kar yağışı) düzelmesi ile birlikte çalışmalara başlayacaktır. Sümela Manastırı Çevresindeki Kayalıkların Jeolojik ve Jeoteknik Bakımdan Araştırılması ve Güçlendirme Projeleri Yapımı İşinin projeleri 24.02.2016 tarih ve 2761 sayılı Trabzon Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu Müdürlüğünce onaylanmıştır. İş kapsamında bariyer ve geçici bariyer yerleşimleri, iskele kurulum planı, manastır yapıları iç koruma ağı projesi, su kemerleri koruma yapısı projesi ve yakın inceleme, yamaç önlemler ve yapım planı raporları hazırlanmıştır. Taş düşme riski göz önüne alınarak, can ve mal güvenliği korunması açısından güçlendirme projeleri işinin aciliyet gereken bölümlerinin restorasyon işi kapsamında yapılması planlanmıştır." 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler