Trabzon uçuşları iptal!

İstanbul'da sabah saatlerinden itibaren etkisini arttıran şiddetli yağmur hava trafiğini olumsuz etkiledi. Kötü hava koşullarına ve yıldırımlara neden olan elektrik yüklü (CB) bulutları nedeniyle uçaklar Atatürk Havalimanı’na iniş için havada tur atmak zo

Trabzon uçuşları iptal!
İstanbul'da sabah saatlerinden itibaren etkisini arttıran şiddetli yağmur hava trafiğini olumsuz etkiledi. Kötü hava koşullarına ve yıldırımlara neden olan elektrik yüklü (CB) bulutları nedeniyle uçaklar Atatürk Havalimanı’na iniş için havada tur atmak zorunda kaldı. Bu nedenle iptal edilen uçuş seferleri arasında Trabzon'a gelecek uçaklar da eklendi.
 
CB' (kümülonimbus) olarak adlandırılan, kötü hava koşullarına ve yıldırımlara neden olan elektrik yüklü bulutlara yakalanmak istemeyen pilotlar, Atatürk Havalimanı'na iniş için yaklaşma yapamadı. Hava trafiğini düzenlemek adına Atatürk Havalimanı Hava Trafik Kontrol Merkezi görevlileri yoğun çaba sarf ederken uçakların iniş yapacağı pistler, hava şartlarına göre değiştirildi. Yoğun yağmur ve CB bulutları nedeniyle uçuşlarda iptaller ve gecikmeler meydana geldi.
 
THY BAZI SEFERLERİ İPTAL ETTİ 
 
Türk Hava Yolları’nın konuyla ilgili olarak yolculara yönelik resmi internet sitesinden bir açıklamada şöyle denildi; “Sayın yolcularımız, İstanbul (Atatürk Havalimanı ve Sabiha Gökçen Havalimanı’nda meydana gelen meteorolojik hadisenin neden olduğu kapasite kısıtlama nedeniyle bazı uçuşlarımızda iptal ve tehirler yaşanmaktadır. Yolcularımızın seyahatlerinden önce uçuşlarıyla ilgili son durumu www.thy.com adresinden veya 444 0 849 numaralı çağrı merkezimizden öğrenmelerini rica ederiz’ denildi. İptal edilen seferler arasında Bodrum Trabzon, ,İzmir, Ankara,İzmir,Antalya,Cezayir,Tunus uçuşları yer alırken, diğer seferlerde ise gecikmelerin yaşanabileceği öğrenildi”

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem