Trabzon Tahran arası adımlar atılıyor

Haber61 – Haber Servisi – Ambargonun kaldırılmasından sonra Dünyanın ilgi odağı haline gelen İran ile ticari ilişkilerini arttırmak için hemen hemen her ülke büyük bir gayret içine girerken, özellikle bu ülkeye olan transit nakliyatta hatırı sayılır bir g

Trabzon Tahran arası adımlar atılıyor

Haber61 – Haber Servisi – Ambargonun kaldırılmasından sonra Dünyanın ilgi odağı haline gelen İran ile ticari ilişkilerini arttırmak için hemen hemen her ülke büyük bir gayret içine girerken, özellikle bu ülkeye olan transit nakliyatta hatırı sayılır bir geçmişi bulunan ve ulaşım kolaylığı da sağlayan Trabzon Limanı’nda da hazırlıklar yapılıyor.

Bu hazırlıklar kapsamında, İran’ın ithal edeceği malların bu ülkeye taşınmasında avantajlı konumu bulunmasına rağmen Trabzon Limanı’nda da teşvik edici çalışmalar sürdürülüyor.

Trabzon Liman Müdürü Muzaffer Ermiş, İranlıların sık sık ziyaret edip, bilgiler alarak görüşmeler yaptığına dikkat çekerek, kendilerinin de son görüşmelerin ardından teşvik amaçlı bir takım düzenlemelere gittiklerini bildirdi.

Muzafer Ermiş, Haber61’e yaptığı açıklamada; Trabzon Limanı’nın geçmişten günümüze İran için önemli olduğunu hatırlatarak, ambargonun kalkması ile transit nakliyatın yoğun olduğu yıllardakinden daha fazla hareketlilik beklediklerini söyledi.

Muzaffer Ermiş, işletme olarak Türkiye-İran iş ve ilişkilerine katkı yapmayı kendilerine amaç edindiklerini de vurgulayarak, İran’ın ithal edeceği malların Trabzon Limanı üzerinden taşınması halinde yapacakları taahhütleri açıkladı.

Muzaffer Ermiş, taahhütleri şöyle açıkladı:

“Limana gelecek ve İran’a taşınacak yük getiren ilk konteyner gemisinden tahmil, tahliye ve diğer ücretlerin hiçbiri alınmayacak.

6 ay boyunca tüm hizmetlerde yüzde 50 indirim uygulanacak.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler