Trabzon limanına Almanlar talip

Haber61.net - Haber Servisi - Trabzon Limanına Almanlar göz dikti. Haber61.Net’in edindiği bilgiye göre; İran pazarına açılmak isteyen Almanya, o bölgeye en yakın deniz limanı olan Trabzon uluslararası deniz limanına talip olduğu öğrenildi. İran nükleer s

Trabzon limanına Almanlar talip

Haber61.net - Haber Servisi - Trabzon Limanına Almanlar göz dikti.

Haber61.Net’in edindiği bilgiye göre; İran pazarına açılmak isteyen Almanya, o bölgeye en yakın deniz limanı olan Trabzon uluslararası deniz limanına talip olduğu öğrenildi.

İran nükleer silah çalışmalarını durdurmasının ardından kendisine uygulanan ambargonun sonuna gelinmişti. İran’ın Avrupa ve ABD bankalarında 110 Milyar Dolar olduğu biliniyordu. Ambargo sırasında bu paraların kullanımını İran’a verilmeyerek ipotek altına alınmıştı.

İran, ambargo sonrasında bir çok alanda yeniliklere giderken ülke genelinde ağır sanayide revizyona gittiği öğrenildi. 110 Milyar dolarında bu revizyonda kullanılması bekleniyor. Almanya’nın bu ülkedeki revizyon sırasında bir çok alanda yeniliklere talip olduğunu duyururken, Bu sırada Trabzon limanını kullanmak istediğini öğrenildi. Trabzonlu iş adamları geçtiğimiz hafta Almanya’nın ticari kalbi olan Köln, Berlin, Dortmund gibi şehirlerde bir dizi ziyaretlerde bulunmuştu.

Alman yetkililerin bu ziyaret sırasında Trabzon limanına talip Türk diplomatlara ifade ettiği öğrenildi. Almanya devlet başkanı Angela Merkel’in de bu kampsam da başbakan Ahmet Davutoğlu ile görüştüğü ortaya çıktı. Önümüzdeki günlerde iş adamı heyetinin önce İstanbul’a oradan da Trabzon’a gelmesi bekleniyor.

Haber : Şükrü Üçüncü

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler