Trabzon lider şehir olacak

AK Parti MKYK Üyesi ve Trabzon Milletvekili Süleyman Soylu, ''Okunan Ezanı Muhammedi ve dalgalanan ay yıldızlı bayrağımız, bu topraklarda 780 bin kilometre karenin her santimetre karesinde hem okunmaya hem de dalgalanmaya devam edecektir'' dedi.   Soylu,

Trabzon lider şehir olacak
AK Parti MKYK Üyesi ve Trabzon Milletvekili Süleyman Soylu, ''Okunan Ezanı Muhammedi ve dalgalanan ay yıldızlı bayrağımız, bu topraklarda 780 bin kilometre karenin her santimetre karesinde hem okunmaya hem de dalgalanmaya devam edecektir'' dedi.
 
Soylu, Araklı'da AK Parti eski ve yeni ilçe yönetimi, kadın ve gençlik kolları, eski belediye meclis üyeleriyle kahvaltıda bir araya geldi.
 
Kahvaltıya Soylu'nun yanı sıra İlçe Başkanı Şaban Bıyık, Belediye Başkanı Recep Çebi, Dünya Şampiyonu ve aday adayı Selçuk Çebi ve çok sayıda vatandaş ve partili katıldı.
 
Soylu, burada yaptığı konuşmada ise 7 Haziran'da tek başıan iktidar olmak istediklerini ama milletin vermiş olduğu bu karara saygı duyduklarını belirterek, "Biz milletimizin kararını itiraz etmedik, isyan etmedik. Her zaman olduğu gibi milli iradeye saygı duyduk, Trabzon'umuz 7 Haziran seçimlerinde önemli bir iş yaptı. Türkiye'de Büyükşehirler içerisinde oyunu en iyi muhafaza eden büyükşehir oldu. 81 vilayet içerisinde de oyunu en iyi muhafaza eden 4. il olduk. Bayburt, Rize ve Karaman'dan sonra. Şimdi ise başka bir şey istiyoruz. Tek başına iktidar olmak istiyor muyuz, bunun için Trabzon olarak buna bir katkı koymamız lazım. Ben ilk geldiğim gün Araklı'da bir şey söyledim. Ben Araklı'nın milletvekiliyim dedim. Aklımdan hiç çıkmış değil, önümüzdeki 4 yılda Araklı'nın nasıl miletvekili olacağımızı buaray getireceğimiz hizmet ve yatırımlarla herkese gösetreecğiz" dedi.
 
Geçen günlerde güreşte Dünya Şampiyonu olan Selçuk Çebi'yi de kutlayan Soylu, "Selçuk Çebi'yi Trabzonumuza getirdmiş olduğu Dünya Şampiyonluğundan dolayı hepinizin önünde tebrik ediyorum. bugünlerde bize kazandırdığı bu altın madalya hem şehrimiz, hem ülkemiz hem de milletimiz için büyük bir öneme haizdir. bir insan Dünyada nasıl başarılı olabilir. bunun için neler orataya koyabilir. bunun için nasıl disiplinli çalışablir, bu toprakların evlatları, nasıl Dünyada altın madalyayı alır ve ay yıldızlı bayrağımızı göndere çektirir. Bunun timsaini ortaya koymaktadır. Allah Selçuk Çebi gibi, ahlaklı, adaletli, fazieltli ve sporda da başarılı örnek bir insan olacak evlatlarımızın sayısını çoğaltın diye Cenabı Allaha niyaz ediyorum.  Trabzon lider, Trabzon Şampiyon bir şehirdir. Elbeteki 7 Haziran'da tek başına iktidar olmak istedik ama mlletimizin kararı böyleydi. Biz milletimizin kararını itiraz etmedik, isyan etmedik. her zaman olduğu gibi milli iradeye saygı duyduk, Trabzon'umuz 7 Haziran seçimşerinde önemli bir iş yaptı. Türkiye'de Büyükşehirler içerisinde oyunu en iyi muhafaza eden büyükşehir oldu. 81 vialey içerisinde de oyunu en iyi muhafaza eden 4 il olduk. Baybur, Rize ve Karaman'dan sonra. Şimdi ise başka bir şey istiyoruz. tek başına iktidar olmak istiyor muyuz, bunun için Trabzon olarak buna bir katkı koymamız lazım. Ben ilk geldiğim gün Araklı'da bir şey söyledim. Ben Araklı'nın milletvekiliyim dedim. Aklımdan hiç çıkmış değil, önümüzdeki 4 yılda Araklı'nın nasıl miletvekili buraya ne hizmetler getrdiimizde Biz bir rekor bekliyoruz, Araklı'dan AK Part tarihin en büyük rekorunu bekliyoruz. Geçen seçimde Ofta burada yükselttik.Sadece 4 milletvekili muhafaza eden değil, milletvekili sayısını artıran bir sonucu buradan almalıyız. şimdi sokağa çıkıyoruz, sokak kimisi 5 kimisi 6 milletvekili alacaksınız diyor" diye konuştu.
 
img_9761.jpg
 
TÜRKİYE BUGÜN 1990'LI YILLARDAKİ TÜRKİYE DEĞİL!
 
Türkiye'nin eski Türkiye olmadığını vurgulayan Soylu, şunları kaydetti:
 
''Dün bizi sınırlandırdınız. Dün bize yaptığınız davranışı kabul etmeyiz ve şurada okunan Ezanı Muhammedi ve dalgalanan ay yıldızlı bayrağımız, bu topraklarda 780 bin kilometrekarenin her santimetre karesinde hem okunmaya hem de dalgalanmaya devam edecektir. Türkiye bugün 1990'lı yıllardaki Türkiye değil. Bugün Türkiye, Göktürk uydusunu niçin fırlattığımızı, insansız hava uçağımızı niçin yaptığımızı, atak helikopterlerimizi niçin yaptığımızı aziz milletimize biraz daha iyi anlatabiliyor. Yurt dışında bile sınırlarımız dışında bir mağaradan bir mağaraya giderken, Göktürk uydusu tespit ediyor, insansız hava uçağı anlıyor, helikopterlere talimat veriliyor ve teröristler etkisiz hale getiriliyor. Bu yeni Türkiye, güçlü Türkiye. Bu eski diz çöken Türkiye değil.''
 
Soylu, devletin ve milletin kararlılığından vazgeçmeyeceğine de dikkati çekerek, ''Devletimiz ve milletimiz bu kararlılıktan ve iradeden vazgeçmeyecektir. Biz bu terörü bitireceğiz ve PKK terör örgütü tasfiye olana kadar, tek bir teröristi bu topraklardan gidene kadar, silahlarının tamamı bu toprakları terk edene ve 7 kat yerin dibine gömülene kadar Türkiye Cumhuriyeti Devleti ve bu aziz millet kararlılığını sürdürecektir'' şeklinde konuştu.
 
BİZ 13 YILDA ÇOK GAYRET GÖSTERDİK VE ÇOK EMEK SARFETTİK
 
Soylu, ''Evet 7 Haziran'da bir seçim yaptık ve milletimiz bu seçimde bize tek başına iktidar vermedi'' diyerek, şöyle devam etti:
 
''Biz 13 yılda çok gayret gösterdik ve çok emek saf ettik. Milletimiz bize dedi ki 'başka bir parti ile koalisyon yaparak iktidar olabilirsiniz ama ben seni silmiyorum,  sen Türkiye'nin omurgasısın, biz senden vazgeçmiyoruz ama elbeteki bir siyasi parti ile bunu gerçekleştireceksin'. Biz siyasi partilere gittik ve hemen o akşam bir siyasi partimizin genel başkanı dedi ki 'Kasım'da seçim olacak', öteki siyasi partiye gittik, o da 'benim kırmızı çizgilerim var' dedi. Bırakmadık, onlarla müşahedeye devam ettik. Çünkü millet bize 'birlikte yapın, yönetin, bu taşın altına elinizi birlikte sokun ve birlikte fotoğraf verin' dedi. Kimi Cumhurbaşkanımızdan, kimi 17-25 Aralık darbesinden, kimisi de başka bir yerden dem vurdu. Meclis başkanımız bir siyasi parti genel başkanını ziyaret ediyor, içeride 3 dakika kalıyor. Nezaket midir bu? Bu zorlu dönemde birlik fotoğrafı vereceğine, bir milletvekili, devlet adamı ile oturup konuşmanın, dinlemenin ne yanlışı var. Bunu bana biri anlatsın.''
 
img_9792.jpg
 
Türkiye'de dün büyük bir olay yaşandığını hatırlatan Soylu, sözlerine şöyle devam etti:
 
 ''Başbakanımız, 'görüşelim, milletimize bir fotoğraf verelim' diyor. 'Ben reddederim' diyor. Allahınızı severseniz, son bakanların yemin etme töreni vardı, beraber Meclis'teydik. Bize Meclis Başkanvekili sordu, sorması da gerekmiyordu aslında. Çünkü Anayasa emrediyor, yeni bakan atanırsa gelir Meclis'te yemin eder. Meclis buna karar verir demiyor. Bunu oylamaya açtık. Yanlış olmasına rağmen biz oyladık. Bir de ne göreyim biz bir tarafta oyluyoruz 'evet' diyoruz, onlar bir tarafta 'hayır' diyor. Üç parti Anayasa'yı ihlal edecek şekilde yan yana geliyor. Peki bu doğru mu? Sonra 'CHP, HDP beraber üçünüz yapın, olmadı erken seçime gidelim, gel mecliste erken seçim kararı alalım, hayır almayalım'. Biraz önce diyordun ki erken seçime gidelim, sonra diyorsun ki erken seçime gitmeyelim. Şimdi seçim beyannamesini açıklıyorlar, 'biz HDP hariç her parti ile koalisyon yapabiliriz'. Peki 3,5 ile 4 aydır bu memlekette terör dahil, doları, avroyu yukarı çıkarmaları dahil, bu memleketin belirsizliği dahil, herkesin durgunluğuna vesile olan hadiseyi sen niçin gerçekleştirdin. Allahını seversen, sen ne yapmak istiyorsun.''
 
YAŞANAN MİLLİTİN GÖZÜNÜN ÖNÜNDE CEREYAN ETTİ
 
Soylu, siyasetin ciddi bir iş olduğuna işaret ederek, ''Siyaset dediğin, devlet adamlığı dediğin ciddi bir iştir. Devlet adamlığı bir sağ, bir sol, bir öyle, bir böyle söylemeyi gerektirmez. Hele bugünlerde buna hiç tahammülümüz yok. Bunun partisi, siyasi düşüncesi, anlayışı olur mu ? Bunun ancak birliği, beraberliği ve kardeşliği olur. Başka bir şeyi olmaz'' dedi.
 
Yaşananların milletinin gözü önünde cereyan etiğini de belirten Soylu, ''Millet bu konuda en iyi kararı verecektir. Bu son 3,5 ile 4 ayda eski Türkiye fotoğrafını gördük. Bu fotoğrafta bir taraftan ekonomiyi dalgalandırmaya, belirsizlikle siyasi hayatı etkilemeye çalıştılar, diğer taraftan terörle Türkiye'ye ders vermeye, Türkiye'yi tekrar bir sınava tutmaya çalıştılar'' diye konuştu.
 
Soylu, daha sonra Dünya Şampiyonu Selçuk Çebi ile ilçede esnaf ziyareti gerçekleştirdi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem