Trabzon-KTÜ işbirliği

Haber61 /Haber Servisi - KTÜ Eczacılık fakültesi dekanlığına bağlı Eczacılık Mesleki Eğitim ve Gelişim birimi girişimleriyle, tüm maliyeti Selçuk Ecza Deposu tarafından karşılanarak yaptırılan uygulama eczanesi açılışı yapıldı.

Trabzon-KTÜ işbirliği

Haber61 /Haber Servisi - KTÜ Eczacılık fakültesi dekanlığına bağlı Eczacılık Mesleki Eğitim ve Gelişim birimi girişimleriyle, tüm maliyeti Selçuk Ecza Deposu tarafından karşılanarak yaptırılan uygulama eczanesi açılışı yapıldı.

KİMLER KATILDI

KTÜ Eczacılık fakültesi dekanlığının düzenlendiği bu törene KTÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Necati Tüysüz, Selçuk ve As Ecza Depoları Yönetim Kurulu Başkanı Sonay Gürgen, Selçuk ve As Ecza Depoları Yönetim Kurulu Başkan Vekili Mehmet Yılmaz, Selçuk Ecza Deposu Trabzon Şube Müdürü Yusuf Kutlu, Selçuklu Turizm ve İnşaat Genel Müdürü Hulki Yücel, Trabzon Vergi Dairesi Başkanlığı Müdür Yardımcısı Ali Aslankaya, Trabzon Eczacı Odası Yönetim Kurulu Başkanı Halit Uslu ve Yönetim Kurulu üyeleri, KTÜ Farabi Hastanesi’nden Prof. Dr. Ersin Yarış ve Uzman Eczacı Merve Kılıç, Trabzon Eczacı Odası eski Başkanı SabihTekin Çağlar, KTÜ Tıp Fakültesi Farmakoloji Anabilim Dalı Öğretim üyeleri, KTÜ Eczacılık fakültesi ögretim üyeleri, asistanları, personel ve öğrencileri katıldı.

ÖRNEK OLDU

Açılışta konuşan KTÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Necati Tüysüz, “Çok memnunuz. Zaten Üniversitemizin stratejik hedefleri arasında paydaşlarıyla ve STK’larla beraber iç içe kaliteyi artırma hedeflerimizin arasındaydı. Bu manada bir oluşumu da gerçekleştirmiş oldun. Selçuk Ecza Deposu yönetimine teşekkür eder, şükranlarımızı sunarız. Örnek bir uygulama laboratuarı olmuş” diye konuştu.

UYGULAMA ECZACELERİ GELİŞTİRİLMELİDİR

Selçuk ve As Ecza Depoları Yönetim Kurulu Başkanı Sonay Gürgen da, “Biz eczacılarımızla kol kolayız. Bu manada öğrencilerimizle de.. Uygulama eczanelerine son derece olumlu buluyorum. Çünkü genç öğrencilerimiz mezun olmadan önce bir takım bilgi ve deneyimlere sahip olmaları gerekiyor. O tecrübeleri kazanmaları için önemli bir adımı gerçekleştirdik bugün. Uygulama eczanelerinin geliştirilmesi gerekiyor. Diğer fakültelerde de mutlaka olmalıdır. Biz Selçuk Ecza olarak her zaman böyle projelere destek olduk olmaya da devam edeceğiz.” şeklinde konuştu.

ESER HERŞEYİ ANLATIYOR

Trabzon Ecza Odası Başkanı Halit Uslu ise, “Bu eser herşeyi anlatıyor. Uygulamalı bir eczane ve sınıf. Bu imkanı bize yaratan Selçuk Ecza’ya teşekkür ediyorum. Türkiye’de 47 eczacılık fakültesi var. Hepsi öğrenci alıyor. Böyle uygulama eczanesi bu şekilde diğer yerlerde yok. Çok önemli bilgilerle donatılarak buradan mesleğe atılacaklar” diye konuştu.

EN YAKIN SAĞLIK DANIŞMANIYIZ

KTÜ Eczacılık Mesleki Eğitim ve Gelişim Birimi ( EMEG ) Başkanı Sena Sezen desteklerinden dolayı Seçluk Ecza Deposu yöneticilerine teşekkür ederek, “Eczacılık mesleğinin önemli uygulamalarından biri serbest eczane eczacılığıdır. Eczaneler ve sorumlu eczacılar halkın en yakın sağlık danışmanıdır ve dünyada ve ülkemizde buralarda hasta odaklı hizmet verilmesi, eczacıların bu süreçte aktif rol alması gerekmektedir. “Bu mesleki becerilerin kazandırılması amacı ile bir uygulama eczanesi şeklinde eğitim sınıfı yapılmıştır. Diğer eczacılık fakültelerinde uygulama eczanesi adıyla mekanlar bulunmakla birlikte bu şekilde bir model eczane +sınıf yoktur. Bu mekan, 3 ve 4 sınıf öğrencilerinin “akılcı ilaç kullanımı”, “hastalara ilaç bilgi aktarımı” gibi dersleri kapsamındaki uygulamalarda kullanılacaktır. Ayrıca Ankara da yapılan ulusal hasta bilgilendirme yarışmasına fakültemizi temsilen gidecek öğrencimizin belirlenmesi için yapılan fakülte içi ön elemeler ve uygulamalı eczane staj sınavları da bu ortamda yapılacaktır.” dedi. EMEG Birimi Yönetim Kurulu Üyeleri Yard. Doç Dr. Arzu Özel, Yard. Doç Dr Gülin Renda, Yard. Dr Selin Doğan, Araştırma Görevlisi Elif Gazioğlu de öğrencileriyle açılışta yer aldı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler