Trabzon kararını verdi!

AK Parti MKYK Üyesi ve Trabzon Milletvekili Süleyman Soylu, Türkiye'de herkesin kendisini ifade edebildiğini, kendi dilini konuşabildiğini belirterek, "Herkesin hakkını verdik. Bugün PKK'nın da hakkını askerimiz veriyor. Hiçbir endişeniz olmasın, Türkiye,

Trabzon kararını verdi!
AK Parti MKYK Üyesi ve Trabzon Milletvekili Süleyman Soylu, Türkiye'de herkesin kendisini ifade edebildiğini, kendi dilini konuşabildiğini belirterek, "Herkesin hakkını verdik. Bugün PKK'nın da hakkını askerimiz veriyor. Hiçbir endişeniz olmasın, Türkiye, eski Türkiye değildir" dedi.
 
Soylu ve beraberdekiler sabah saatlerinde Akçaabat'a teşkilat mensuplarına hitap etmiş  ardından ise ilçede sevgi yürüyüşü  yapmıştı. Daha sonra ise Oftan çok kalabalık konvoy eşliğinde  ilçeleri selamlayarak Trabzon Atatürk Alanındaki miting alanına geldi.
 
Mitinge Soylu'nun yanı  sıra AK Parti milletvekili adayları  Muhammet Balta, Ayşe Sula Köseoğlu, Adnan Günnar, Salih Cora, Ergin Aydın İl Başkanı  Haydar Revi, Trabzon Büyükşehir  Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç ve tüm ilçe başkanları ve belediye başkanları katıldı.
 
Soylu ve milletvekili adayları, AK Parti Trabzon İl Başkanı Haydar Revi, Belediye Başkanları ve ilçe Başkanları  Kadın Kolları Başkanı Bahar Ayvazoğlu, Gençlik Kolları Başkanı Halim Yılmaz çoşkulu kalabalığı selamladı.
 
Soylu, Trabzon Meydanindaki mitingdeki vatandaşlara hitap ederek, "Trabzon'dan 5 milletevkili yeter m Trabzon'a 6 milletvekili yeter. Kimse ile kavga etmedik, ahlaklı siyaset edindik. Trabzon'a 24 saat hizmet  edeceğiz. Kimsenin şüphesi olmasın" dedi.
 
20151031_162528.jpgMillet yumruk gibi duruyor
 
Soylu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'yi eleştirerek, "7 Haziran seçimlerine kadar herkes şahit, her yerde HDP ve PKK ile mücadele ettik. Orada arkadaşlarımız mücadele ettiler. Ağzından bir tek kelam, söz çıkmadı 'PKK kötüdür, HDP kötüdür' diye ama sanki bunu bir şekilde ortadan kaldırmak için bizi onun kucağına itmeye çalıştı. Bugün de Adana mitinginde Sayın Bahçeli yine 3 hayır dedi. Bu millet onlara cevabını yarın sandıkta verecek, boylarının ölçüsünü alacaklar." ifadelerini kullandı.
 
Kim ne derse desin, Türkiye'nin ilerlemesine, büyümesine devam ettiğini dile getiren Soylu, "Millet yumruk gibi duruyor. Türkiye'de nelerin ortaya konulmak istendiğini net bir şekilde bilmekte ve ortaya koymaktadır" dedi.
 
Soylu, AK Parti'nin ilk günkü istikametinden hiç vazgeçmediğine dikkati çekerek, sözlerini şöyle sürdürdü:
 
Soylu, 1 Kasım Pazar günü yapılacak genel seçimlerde aziz milletin vereceği kararı başlarının üzerinde tutacaklarını dile getirerek, "Bu karar benim ülkemi, milletimi, topraklarımı yarınlara, aydınlık günlere taşıyacak karardır. Bu karar, Türkiye'nin istikametini aksatmayacak, gidişini bozmayacaktır" ifadelerini kullandı.
 
Milletin bugüne kadar hep seçimlerde karar verdiğine dikkati çeken Soylu, şunları kaydetti:
 
"Milletimizin terazisi altın terazi gibidir. Yanlış tartmaz ve milletin terazisi taraf tutmaz. Milletin terazisi haktan, hakikatten, doğruluktan, bu ülkenin ilerlemesinden, demokratikleşmesinden ve bu ülkede demokratik değerlerle, geleneğiyle, ahlakıyla, örfüyle ve milli hasretleriyle buluşarak karar verir. Hep böyle olmuştur ve Türkiye ne zaman sıkıntıya, zor duruma düşse, ne zaman sıçramak, yükselmek istese hep onu sağlayan seçimler olmuştur"
 
Soylu, ülkenin 3 aydan beri terörle mücadele ettiğini belirterek, "Bugün bir Avrupa ülkesinin veya Amerika'nın herhangi bir ülkesinin 'Siz niye sınır dışı operasyon yapıyorsunuz?' diye bir tek sözünü kimse duymuyor. Neden? İki sebebi var. Birincisi, biz bugün IMF'ye mahcup değiliz. İkincisi, istihbaratımızı kendimiz sağlıyoruz" değerlendirmesinde bulundu.
 
Soylu, sözlerini şöyle sürdürdü:
 
"Bize 'Göktürk uydunuz, yenilir mi, içilir mi' diye gülüyorlardı. Bugün bağımsızlığımızın ve özgürlüğümüzün teminatı oldu. Kandil'in üzerine gidiyor, orada terörist hareketlerinin ne yaptığının izlenimini alıyor, onu bizim ürettiğimiz insansız hava uçaklarına veriyor, insansız hava uçakları da onu Diyarbakır ve Merzifon'daki hava jet komutanlıklarına bildiriyor ve oradaki evlatlarımız kalkıyor, Türkiye'nin bölünmez bütünlüğüne saldırmaya çalışan terörist yuvalarını sınır dışımızda tek tek tarumar ediyor."
 
Herkese haklarını verdiklerini vurgulayan Soylu, "Herkes kendisini ifade edebiliyor, kendini ortaya koyabiliyor, kendi dilini konuşabiliyor. Herkesin hakkını verdik. Bugün PKK'nın da hakkını askerimiz veriyor. Hiçbir endişeniz olmasın, Türkiye, eski Türkiye değildir" diye konuştu.
 
"Türkiye, ayaklarının üzerinde duruyor"
 
Soylu, Suriye meselesine de değinerek, tarihe insanlık, Anadolu medeniyeti, Türklüklerinin, Müslümanlıklarının, geçmişlerinin ve geleceklerinin notunu düştüklerini söyledi.
 
Soylu, 21. asırda en onurlu işi yaptıklarını kaydederek, "Bugün komşumuza, insanlığımıza sahip çıkıyoruz" dedi.
 
"Türkiye'de seçim bitti, tek başına iktidar bitti, ertesi gün Kuzey Suriye'de, PYD terör örgütü, 'Burada devlet kuruyoruz' diye açıklama yaptı" ifadesini kullanan Soylu, şunları dile getirdi:
 
"Hemen bir boşluktan istifade etmeye çalıştılar ama Cumhurbaşkanımız ertesi gün çıktı, dedi ki: 'Eğer böyle bir adım atarsanız, bilmenizi istiyorum ki gereğini hemen yerine getiririz' ve geçen gün Fırat'ın bir tarafına doğru ilerlerken, Türkiye Cumhuriyeti Devleti ve TSK gereğini yaptı, 'İlerleyemezsiniz' dedi. Herkes bilsin, bizim coğrafyamızın içinde, sınırlarımızın dışında bize rağmen kimseye elbise diktirmeyiz. Kimseye elbise diktirmeyeceğiz. Türkiye'nin gücü, kuvveti buna yeter."
 
"Dünyanın ilk 10 büyük devletinden birisi olacağız"
 
Soylu, Türkiye'nin ayaklarının üzerinde durduğuna dikkati çekerek, "Türkiye, 21. yüzyılın başından beri ne yaptığını, nereye gittiğini ve nasıl yol aldığını bilmektedir. Biz söyleyeceğiz, haykıracağız, vizyonumuzu koyacağız ve gerçekleştireceğiz. Otomobilimizi de uçağımızı da istihbarat uydumuzu da yapacağız ve dünyanın ilk 10 büyük devletinden birisi olacağız. İstikametimiz bellidir" görüşünü paylaştı.
 
HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ı da eleştiren Soylu, "Hatırlıyorsunuz değil mi? Selahattin Demirtaş bir söz söylemişti. Demişti ki seçimde, 'Ben sizin diyetinizi kapatırım'. Ben de ona demiştim ki: 'Selahattin Demirtaş, biz de senin Kandil'ini söndürürüz'. Şimdi Sayın Başbakanımıza da diyor ki: 'Biz PYD olarak orada devlet kurarız, siz de mal mal bakarsınız'. Ben de diyorum ki: 'Selahattin Demirtaş, biz de senin Kandil'ini söndürüyoruz, sen de mal mal bakıyorsun" şeklinde konuştu.
 
Soylu Koray Aydın'a patladı!
 
Koray Aydın'ı da eleştiren Soylu şunları  söyledi;
 
"Bakanlık  yapacaksın güzellik salonlarında cikmayacaksin. Trabzon böyle siyasetçi yakışmıyor. Mert olacaksın. Siyaset öyle bir şey değil. Ben bugüne kadar kavga etmedim. Haddini bilmeyenede haddini bvildirmek lazım."
 
"Trabzonspor için kollarımızı sıvayacağız"
 
Mitingde konuşan Süleyman Soylu Trabzonspor ile ilgili olarak "Trabzonspor için 1 Kasım'dan sonra kollarimizi sivayacagiz" ifadelerini kullandı.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem