Trabzon kafilesini Madenciler bandosu karşıladı

Levent Ustabaşı Almanya'dan bildiriyor   Haber61/Haber Servisi   Almanya-Dordmun’da gerçekleştirilen Her Yönüyle Trabzon etkinliklerinin bir ayağı olarak Trabzon Kafilesi Dordmund Belediyesi’ni ziyaret etti. Madencilerin yoğun olduğu Dordmund’da Trabzon k

Trabzon kafilesini Madenciler bandosu karşıladı
Levent Ustabaşı Almanya'dan bildiriyor

Haber61/Haber Servisi

Almanya-Dordmun’da gerçekleştirilen Her Yönüyle Trabzon etkinliklerinin bir ayağı olarak Trabzon Kafilesi Dordmund Belediyesi’ni ziyaret etti. Madencilerin yoğun olduğu Dordmund’da Trabzon kafilesini belediye binasında madenciler bandosu karşıladı.  

Dordmund Belediye Başkanı Ullrich Sierau, “Trabzon tarafından bizim tarafımızda ilişkilerimiz çok önemseniyor. Biz ticaret anlamında da lojistik bağ kurabiliriz “dedi.

Trabzon kafilesinde yer alan iş dünyasından isimler ile Dordmund’daki iş dünyası buluşma gerçekleştirdi. Trabzon ve Dordmund arasında neler yapılabileceği konusunda sunumlar yapıldı.

Dordmund Belediye Başkanı Ullrich Sierau konuşmasında 20 yıl önce çelik, kömür ve bira üretiminde başlayan gerileme sonrası Dordmund’un bir daha kendini toparlayamacağını söyleyenler olduğunu ifade ederek, “Uzun süre ekonomik olarak kendini toparlayamayacak zannedildi ancak 20 yıl önce olan bu gelişmeler sonrası büyük aşama kaydetti.

320 bin yeni istihdam oluşturuldu. 220 bini de sosyal sigortalı olanların istihdamıdır. Yapısal ve ekonomik değişim geçirdi. Lojistik, teknoloji sağlık ve zanaatlar çeşitli hizmetler alanında son derece önemli bir noktaya geldi. Finans ve sigortacılık alanındada güçlüyüz. Dordmund’un gücü bunlardan geliyor” dedi.


Dordmund Belediye Başkanı Ullrich Sierau, “ Dordmund aynı zamanda bir eğitim ve bilim yeridir. Üniversitemizde yaklaşık 50 bin öğrenci eğitim görüyor” dedi.


Aynı zamanda Dordmund’un Almanya’nın en büyük nehrinin ticari geçişine sahip olduğunu ifade eden  Belediye Başkanı Ullrich Sierau, “Son yıllar ve aylar içerisinde buluşmalarımızda hep çok başarılı işbirliğini gördük. Bilim spor alanında da olabilir. Turizm konusunda da yapılabilecek çok şey var. Çünkü Trabzon ve Karadeniz harikulade yerler. Almanya’da Karadeniz’in bu güzellikleri henüz bilinmiyor. Bilinmesini istiyorum. Her Yönüyle Trabzon Etkinlikleri fuarı bizim için fırsat” dedi.


Ardından söz alan Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu da, "Dordmund'u Trabzon'a benzetiyorum. Önemli ticari ve kültürel ilişkiler kuracamıza inanıyorum. Ayrıca Trabzonsporlular Dordmund takımızı da takip eder" şeklinde konuştu.
Dordmund Belediyedinse Trabzon kafilesine verilen resepsiyonda ticari sunumlar yapılırken Trabzon ve Dordmund kentleri arasında neler yapılabileceği görüşüldü.
Görüşmelere Trabzon Milletvekili Ayşe Sula Köseoğlu, Salih Cora, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası başkanı Suat Hacısalihoğlu, Trabzon Ticaret Borsası Meclis Başkanı Şükrü Köleoğlu, TTSO Meclis Başkanı Şadan Eren, DKİB Başkanı Ahmet Hamdi Gürdoğan, Almanya ticarei ateşesi ve yetkilileri katıldı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Gündem