Trabzon işadamlarından dünya devine ziyaret

Almanya’nın Dortmund kentine ziyarette bulunan Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası heyeti Avrupa İşletmeler Ağı girişimi ile dünya markası Wilo fabrikasını ziyaret etti.

Trabzon işadamlarından dünya devine ziyaret

Almanya’nın Dortmund kentine ziyarette bulunan Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası heyeti Avrupa İşletmeler Ağı girişimi ile dünya markası Wilo fabrikasını ziyaret etti.

Wilo’nun Dortmund’daki merkez fabrikasında Pazarlama Müdürü Matthias Oetting tarafından karşılanan Trabzon heyetine şirketin tarihçesi, araştırma-geliştirme faaliyetleri, şirketin geleceğe bakışı ve tüm ürünler hakkında bilgi verdi.

Oetting, Kaliteli Alman futbolu ve kaliteli Alman mühendisliğinin başkenti Dortmund’u hoş geldiniz sözleri ile Trabzon heyetini karşılayarak selamladı ve büyük bir şirketin seyahatine sizi davet ediyorum dedi. 1872 yılında kurulan Wilo şirketinin tarihçesini anlatın kısa bir film sunumunda bulundu. Bugün 7 bin 500 çalışanı,  50 ülkede, 16 üretim fabrikası ile dünyanın her yerinde faaliyette olduklarını dile getirdi. Milletlerarası bir boyuta eriştiklerini kaydederek, “Ama çekirdek bir aile şirketi olarak kaldık.” dedi.

Oetting Yeni bir şirket merkezi kurmak üzere olduklarını, 2020 yılına kadar çok önemli kilometre taşlarını oturtmakta olduklarını ve gelecek için çok kesin hedefleri bulunduğunu dile getirdi. “2 milyar Euro ciro hedeflemekteyiz. Bu hedefi yakalamak için dünya çapında dünya çapında bir firma olmalıyız. Ve yenilikleri gözden kaçırmamalıyız. Bunun için her yerde ortalama toplam cironun yüzde 3 olan Ar-Ge harcamalarını yüzde 4.5’a çıkardık. Ana hedefimiz Wilo’ nun bağımsız olarak kendi başına kalmasıdır.. Bu şirket kaptan olarak olarak 4 kişilik bir idari heyeti tarafından yönetilmektedir. Bir anonim şirket konumunda fakat anonim şirketin hisseleri yine obendağ ailesine ait. Bu durum özellikle dışardan düşmanca fethedilme unsurunu ortadan kaldırıyor ve istikrarlı bir şekilde büyümeyi hedefliyor. Bina teknolojisi, su endüstrisi sektöründe bu sebeplerden dolayı Wilo şirketi tamamen bağımsız ve tamamen güvenilir bir şirket olma özelliğini koruyor. Biri teknik, diğeri ekonomik ve iki de idari sorumluluk üstlenmiş dört kişi tarafından yönetiliyor. ” şeklinde şirket stratejisi hakkında bilgi verdi.

Kolları sıvamanın ortak prensipleri olduğunu ifade eden Oetting şöyle konuştu: “Stratejimiz tam anlamıyla başarıdır” sözlerine yer verdi. Mahalli sorumluluk ve dünya çapında liderlik yapmayı arzuladıklarını dile getirerek, “ Burada sosyal ve ekonomik sorumluluklara da hazırız. Fabrikada çalışanlarımızın göçmenlerin yaşadığı yerlerde gönüllü çalışmak isteyen çalışanlarımıza izin veriyoruz.. Mahalli sorumluluklarımızdan biride Borissia Dortmund’un başarısıdır. Alman mühendislerine sadık kalacağız. Aile şirketine de sadık kalacağız. Hedefimiz en son imalat teknolojisidir. Bu teknoloji imalat endüstrisinde 4.1 nokta olarak tanımladığımız tamamen modernize bir sestemdir. Bugün Dortmund ta 10 bin metrekare merkez fabrika alanımızın yanında 120 bin metrekare üzerine dünya çapında yeni bir merkez kuruyoruz.  Bu merkez pompa sahasında dünya çapında yeni bir standart oluşturacak.  Bugün 10 bin çeşit ürünümüz bulunuyor.2018 yılında çok farklı bir imalat farkı ortaya koyacağız."

TTSO Başkanı M.Suat Hacısalihoğlu Wilo’nun kuruluşundan bugüne ve geleceğe dönük hedefleri konusunda gerçekten takdire şayan bir çalışma bulunduğunu ifade etti. Wilo’nun Trabzon heyetini ağırlamasından ötürü Oetting’e teşekkür ederek plaket takdim etti. Trabzon heyeti daha sonra teknik heyetle birlikte topluca fabrikayı gezdi. Birçok bölümünde otomasyon üretimde bulunan fabrikanın insan kaynağını kendi bünyesinde çıraklık sistemi ile yetiştirmesi dikkat çekti. Yüzde 99 çalışanlarını bu sistem üzerinden karşıladıklarını kaydedildi. Fabrikanın bir bölümü meslek liselerinden gelen öğrencilere ayrıldı. Burada üç yıl çırak olarak çalışanlar fabrikada işe devam ediyorlar.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler