Trabzon Havalimanı büyüyor

Türkiye’nin ve Doğu Karadeniz bölgesinin en önemli havalimanlarından biri olan Trabzon Havalimanı’nda mart ayındaki yolcu sayısının bir önceki yola göre yüzde 16 arttığı belirtildi. Trabzon Valisi Abdil Celil Öz Trabzon Havalimanı ile ilgili olarak verdiğ

Trabzon Havalimanı büyüyor

Türkiye’nin ve Doğu Karadeniz bölgesinin en önemli havalimanlarından biri olan Trabzon Havalimanı’nda mart ayındaki yolcu sayısının bir önceki yola göre yüzde 16 arttığı belirtildi.

Trabzon Valisi Abdil Celil Öz Trabzon Havalimanı ile ilgili olarak verdiği bilgilerde iç hatlarda yolcu trafiğinin bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 18 arttığını ifade ederken yolcu sayısının iç hatlarda 262 bin 533, dış hatlarda ise bin 125’e yükseldiğini, iç ve dış hat yolcu sayısının yüzde 16 artışla 263 bin 658 olduğunu sözlerine ekledi.

Havalimanına iniş kalkış yapan uçak sayısının aynı dönemde yüzde14 arttığını aktaran Vali Öz, iniş kalkış yapan uçak sayısının bin 852, dış hatlarda ise bu sayının 172 olarak gerçekleştiği, Toplam uçak trafiğinin ise yüzde 11 artışla 2 bin 24’e ulaştığını söyledi.

Kargo, posta ve bagajı içeren yük trafiğinin ise yüzde 2 artışla bin 832 ton olarak gerçekleştiğine dikkati çeken Öz, "Trabzon Havalimanı'ndan 2016'nın ilk üç ayında hizmet alan yolcu sayısı, yüzde 16 artışla 774 bin 733'e ulaştı. Hizmet verilen uçak trafiği yüzde 7 artarak 5 bin 631 oldu. Yük trafiği ise yüzde 3 artışla 5 bin 969 tona yükseldi." bilgisini verdi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem