Trabzon- Hakkari kardeşliği

Trabzon- Hakkari kardeşliğiTrabzon'un kurtuluşunun 96. yıldönümü etkinliği çerçevesinde İstanbul Ataköy'deki Sinan Erdem Spor Salonu'nda sahne alacak olan Hakkarili ve Karadenizli sanatçılar söyleyecekleri Kürtçe ve Türkçe şarkılarla birlik, beraberlik me

Trabzon- Hakkari kardeşliği

Trabzon- Hakkari kardeşliği

Trabzon'un kurtuluşunun 96. yıldönümü etkinliği çerçevesinde İstanbul Ataköy'deki Sinan Erdem Spor Salonu'nda sahne alacak olan Hakkarili ve Karadenizli sanatçılar söyleyecekleri Kürtçe ve Türkçe şarkılarla birlik, beraberlik mesajları verecek.

  Trabzon Federasyon Başkanlığı'nın organize ettiği ve Hakkari ilinin de konuk il olarak katılacağı şölen, bugün saat 18.00'da Sinan Erdem Spor Salonu'nda gerçekleştirilecek.

 

Mustafa Erdoğan'ın Anadolu Ateşi, Hakkarili Türk Halk Müziği sanatçı Aydın Aydın ile Volkan Konak, Adem Ekiz ve Onay Şahin'in sahne alacağı şölen ücretsiz ve halka açık. Merkezi İstanbul'da bulunan Trabzon Federasyonu Başkanı Haydar Dulkadiroğlu ve beraberindekiler, kısa bir süre önce Hakkari'ye gelerek çeşitli incelemelerde bulunup halk ile kucaklaşmıştı. Dulkadiroğlu, "3-K formülüyle yola çıktık. Yani komşu, kardeş, konuk. Biz bu yılki şölenimize Hakkari'yi konuk ediyoruz. Çünkü onlarla adeta kardeş olduk. Temelini attığımız bu kardeşlik köprüsünde geliş gidişlerimiz hep olacak, kucaklaşmamız asla bitmeyecektir" dedi.

 

İstanbul Hakkarililer Derneği Başkanı Şemsettin Demir ise, bir süre önce Karadeniz heyetinin Hakkari'yi ziyaret ettiğini belirterek, "Trabzon Federasyonu'nun bu etkinliğe bizi konuk etmeleri onur vericidir. Sahneye Hakkarili ve Karadenizli sanatçılar Kürt ve Laz kardeşliğini şarkılarla pekiştireceklerdir. Bu şölene tüm halkımızı davet ediyoruz. Irk ve bölgeler arası mesafeyi ve ayrımcılığı bu şölenle yıkacağız, kardeşçe kucaklaşacağız" şeklinde konuştu.

 

Hakkari ilinin konuk il olarak katılacağı şölen için Hakkari'den Kız Meslek Lisesi Folklör ekibi de etkinlikte sahne alacak. AK Parti eksi Hakkari Milletvekili Dr. Rüstem Zeydan, Hakkari Vali Yardımcısı Cumhur Duran, Hakkari Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Servet Taş, Başkan Yardımcısı Abdurrahman Er, TSO Meclis Başkanı Nazım Demir'in yanı sıra İstanbul'a bulunan bir çok Hakkarili vatandaşın da bu etkiliğe davetli olduğu belirtildi.

 

Dün etkinlik için Hakkari'den gelen Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Şerafettin Saraçoğlu başkanlığındaki folklör ekibi, Sabiha Gökçen Havaalanı'nda İstanbul Hakkarililer Derneği Başkanı Şemsettin Demir tarafından karşılandı. Hakkarili ekip, dün akşam yemeğinde de AK Parti Hakkari eski Milletvekili Rüstem Zeydan'ın misafiri oldu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem