Trabzon Gazeteciler Cemiyeti’nden tutuklama tepkisi

Trabzon Gazeteciler Cemiyeti, gazeteci Can Dündar ve Erdem Gül’ün tutuklanmalarına tepki gösterdi, serbest bırakılmalarını istedi.   Konuyla ilgili açıklama yapan Trabzon Gazeteciler Cemiyeti, gelişmiş demokratik ülkelerde haber alma ve yayma özgürlüğünün

Trabzon Gazeteciler Cemiyeti’nden tutuklama tepkisi
Trabzon Gazeteciler Cemiyeti, gazeteci Can Dündar ve Erdem Gül’ün tutuklanmalarına tepki gösterdi, serbest bırakılmalarını istedi.
 
Konuyla ilgili açıklama yapan Trabzon Gazeteciler Cemiyeti, gelişmiş demokratik ülkelerde haber alma ve yayma özgürlüğünün en etkili aracının özgür basın olduğuna vurgu yaparak şu görüşlere yer verdi:
 
“Özgür basın, demokrasinin yaşamasını ve gelişmesini sağlayan kurumların başında gelmektedir. Halkın sesi olma görevini üstlenen bağımsız ve özgür basın, düşünce özgürlüğünün de en etkili aracıdır. Demokratik sistemin güçlü temeller üzerinde yükselmesi, basın özgürlüğünün korunması ve geliştirilmesine bağlıdır. Bu nedenle basın, her anlamda özgür olmalıdır. Basının özgür olmadığı bir ülkede demokrasi ve insan haklarından söz edilemez. Gazeteci ise, elde ettiği bir belgeyi veya bilgiyi kamuoyuna duyurmakla yükümlüdür. Gazeteci, halk adına haber alma özgürlüğünü kullanır. Basın özgürlüğünün önemine ilişkin bu gerçekler göz önüne alındığında, Gazeteci Can Dündar ile Erdem Gül’ün tutuklanmalarını kınıyor, adaletin bir an önce sağlanarak meslektaşlarımızın serbest bırakılmalarını bekliyoruz.” 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem