Trabzon Ekonomisi durdu

Trabzon Kuyumcular ve Saatçiler Odası Başkanı Ali Yazıcı, kuyumcu esnafının siftah yapmadan kepenk kapattığını ifade ederek ekonomi çarkının durduğuna dikkat çekti.   Trabzon'da ekonomi çarkı durdu!   Kuyumcu esnafı olarak en zor sezonu geçirdiklerini ifa

Trabzon Ekonomisi durdu
Trabzon Kuyumcular ve Saatçiler Odası Başkanı Ali Yazıcı, kuyumcu esnafının siftah yapmadan kepenk kapattığını ifade ederek ekonomi çarkının durduğuna dikkat çekti.
 
Trabzon'da ekonomi çarkı durdu!
 
Kuyumcu esnafı olarak en zor sezonu geçirdiklerini ifade eden Trabzon Kuyumcular ve Saatçiler Odası Başkanı Ali Yazıcı, "Son derece mutsuz bir kuyumcu esnafı karşımızda duruyor. Siftah yapmadan üç dört gün kepenk kapatan esnafımız oluyor. Düğün sezonu kapanması, fındık fiyatlarının düşmesi, Arap turistlerin çekilmesi, seçim sürecinin yaşanması ve daha bir çok etkenle ekonomik daralma yaşanıyor. Esnaf şehri olan Trabzon'da da durum çok vahim. AVM'ler de esnafa çok büyük darbe vurmuştur. Özellikle soğuk ve yağışlı havalarda caddelerin üzerinin açık olması nedeniyle vatandaşlar AVM'lerde vakit geçirmeyi tercih ediyor. Sadece kuyumculuk sektöründe değil, bütün sektörlerde aynı sorun var. Bu çark tıkandı. Dişlilerin arasına bir takoz girdi ve çark artık dönmüyor. Trabzon sanayi şehri değil, işçi ve memur şehri. Trabzon'un canlanması için ciddi projelere ihtiyaç var " dedi.
 
ESNAFA KREDİ VERMEKTENSE ÇALIŞANA ZAM YAPILMALI
 
Esnafa kredi verilmesinin çözüm olmadığını belirten Yazıcı, "Geçmişe döndüğümüzde Erbakan hükümeti zamanında çalışana ikramiye değil zam yapılmıştı. Esnafa kredi vermek esnafı birebir daha borçlandırmak demektir. Burada çalışana zam verilmesi daha mantıklı. Geçmişte bunların örnekleri var. Esnaf bu şekilde ayağa kalkar" dedi.
 
SAHTEKARLIKLARA DİKKAT!
 
Ekonomideki daralmaya bağlı olarak dolayı sektörde sahtekarlıkların da ortaya çıktığını ifade eden Yazıcı, "Kalpazanlık kol gezmeye başladı. Esnafımıza kaplama gram altınlar bozdurulmaya çalışılıyor. Bunların takibindeyiz. Bizim o gramı esnaf olarak paketten çıkarmadığımız müddetçe bile anlama şansımız yok. Gram ve külçe altınların birebir aynılarını kaplama olarak üretiyorlar. Akçaabat'ta ve Trabzon'da böyle bir hadise yaşadık. Esnafımız altın alımı yaparken ayar ve mihenk taşı kullanmalarını öneriyoruz. Bu tür bir olayla karşılaşan esnafımız bize ulaşsınlar. Trabzon'da bu yapılıyorsa demek ki Türkiye genelinde de yapılıyor" ifadelerini kullandı.     

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler