Trabzon'da yeşil sahaların doktor adayı

Trabzonlu Genç bayan futbolcu yeşil sahalarda top koştururken aynı zamanda Tıp Fakültesinde okuyor.

Trabzon'da yeşil sahaların doktor adayı

Trabzonlu Bakiye Ecem Altınbaş, hem futbolcu hem de tıp fakültesinde öğrenci olmanın heyecanını aynı anda yaşıyor.

Kadınlar Futbol 1. Lig'de mücadele eden Trabzon İdmanocağı'nda oynamanın mutluluğunu yaşayan Altınbaş, spor kariyerinin yanında Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesini kazanarak, çocukluk hayali olan "doktorluk" mesleğini gerçekleştirebilmek için ter döküyor.

Babasının desteği ile küçük yaşta futbola kentin dar sokak aralarında, akrabaları ve erkek arkadaşlarıyla top oynayarak başlayan 18 yaşındaki Altınbaş, çevresinden aldığı eleştirilere rağmen futbol tutkusundan vazgeçmedi.

Profesyonel olarak 12 yaşından itibaren futbolla ilgilenen Altınbaş, yaklaşık 6 yıldır da Trabzon İdmanocağı'nın başarısı için ter döküyor.

Spor kariyerinin yanında eğitimine de devam eden Altınbaş, çocukluk hayali olan "doktorluk" mesleği için de girdiği üniversite sınavını kazanarak, Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesinde okumanın mutluluğunu yaşıyor.

İngilizce Tıp Bölümü 1. sınıf öğrencisi olan Altınbaş, hem eğitim hem de spor kariyeri için her hafta Trabzon-Erzurum arasında yaklaşık 300 kilometre yol gidip geliyor.

"FUTBOL BENİM İÇİN BİR TUTKU"

Bakiye Ecem Altınbaş, küçük yaştan itibaren ilgi duyduğu tek sporun futbol olduğunu ve babasının desteğiyle de küçük yaşta futbola başladığını söyledi.

Profesyonel olarak 6 yıldır futbolla ilgilendiğini dile getiren Altınbaş, 12 yaşından itibaren İdmanocağı'nda futbol oynadığını ifade etti.

Altınbaş, futbola başlangıcının biraz da çevresi ile bağlantılı olduğunu belirterek, "Akrabalarım ve arkadaşlarımla dar sokak aralarında sürekli top oynuyorduk. Futbolu çok sevdim ve böylece futbola başlamış oldum." dedi.

Babasının da kendisini sürekli teşvik ettiğini ifade eden Altınbaş, "Babamla da sürekli maç izleyerek, yorum yapıyorduk. Bana her konuda çok destek oldu. Ailem sürekli yanımdaydı. Çevredekiler biraz şaşkındı ama kim ne derse desin ben pes etmedim. Eleştirileri duymadım ve yoluma devam ettim." diye konuştu.

Altınbaş, futbolun kendisi için bir tutku olduğunu da işaret ederek, "Ben sevdiğim işi yapıyorum. Futbol dışında basketbolla da ilgilendim ama her zaman benim için futbolun yeri ayrı oldu. Bu zamana kadar güzel işler yaptığımı düşünüyorum, bundan sonra da güzel gideceğine inanıyorum." ifadelerini kullandı.

"FUTBOLU BIRAKMAYI KESİNLİKLE DÜŞÜNMÜYORUM"

Spor tutkusu yanında eğitimin de kendisi için önemli olduğunu vurgulayan Altınbaş, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Spor yapıyorum diye ders çalışmayı hiçbir zaman bırakmadım. Küçükken beyaz önlük giyen doktorlara hep heves ederdim. İnsanları ben de onlar gibi tedavi edeceğim derdim. Doktor olmak çocukluk hayalimdi. O yüzden sporun yanında ders çalışmaktan hiç vazgeçmedim. Herkes idmandan sonra eve gidip uyurken, ben duşumu alıp ders çalışıyordum. Hayalimi düşündükçe bütün yorgunluğum gidiyordu. Yapmam gereken, hepsini bir arada yürütebilmekti. Bunun için de elimden geldiğince mücadele ettim."

Altınbaş, üniversite sınavına girerek, Atatürk Üniversitesi İngilizce Tıp Bölümünü kazandığına dikkati çekerek, "İnsan sevdiği şeyi yapınca zorlanmazmış. Küçüklüğümden beri hayalim tıp okumaktı ama sevdiğim spor olan futboldan da vazgeçmedim. Doktor olup, spor kariyerime de devam etmek istiyorum. Futbolu bırakmayı kesinlikle düşünmüyorum." dedi.

Futbol ve eğitim kariyeri için her hafta Erzurum- Trabzon arası gidip geldiğini anlatan Altınbaş, "Benim için yol yorucu olmuyor. Çünkü belli bir amaç için geliyorum. Okuldaki arkadaşlarım da çok şaşırıyor. Ben mutluyum, sevdiğim meslek için çaba harcıyorum ve sevdiğim işi yapıyorum." diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler