Trabzon'da verilen karar ilk oldu - "Bizle işiniz yok"

Trabzon'da bir öğretmenin açtığı davaya bölge idare mahkemesinden net cevap.

Trabzon'da verilen karar ilk oldu - "Bizle işiniz yok"

Trabzon Bölge İdare Mahkemesi vermiş olduğu karar ile birlikte meslekten ihraç edilen kişilerin tekrar kamuya dönme imkanı olmadığı yönünde karar alındı. Haber61.net'in edindiği bilgiye göre; Trabzon Milli Eğitime bağlı okulda öğretmenlik yapan Aydın B. isimli öğretmen 15 Temmuz sonrasından Kanun Hükmünde Kararname ile birlikte meslekten ihraç edildi. Aydın B. bu karar sonrasında Trabzon Bölge İdare Mahkemesine giderek ihraç edilmesine itiraz etti. 

Aydın B'nin bu başvurusuna Trabzon Bölge İdare Mahkemesi, ihraç işleminin 672 sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile yapıldığı. "Bu nedenle Kanun Hükmünde Kararname listede yer alan kişiler kamu görevinden, başka hiçbir işleme gerek kalmaksızın çıkarılmıştır.”  denildiği,  ortada bir idari işlem olmadığı mahkemenin bu nedenle Kanun Hükmünde Kararname ile getirilen bir işlemi iptal yetkisi olmadığına karar verdi."

Bu karar ile birlikte yurt genelinde Bölge idare mahkemelerine başvuran meslekten ihraç edilen kişilere emsal karar olarak gösterile bileceği öğrenildi.

Haber : Şükrü Üçüncü 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Gündem