Trabzon'da Bayırbucak Türkmenlerine yardım

Trabzon'da Bayırbucak Türkmenleri için toplanan yardımlar yola çıktı.

Trabzon'da Bayırbucak Türkmenlerine yardım

Trabzon'da Suriye'deki Bayırbucak Türkmenleri için toplanan yardımlar Hatay Valiliği'ne teslim edilmek üzere yol açıktı.

Ortahisar Belediyesi'nin Suriye'deki Bayırbucak Türkmenleri için düzenlediği yardım kampanyasında toplanan malzemeler TIR'la Suriye'ye gönderildi. 
Ortahisar Belediyesi tarafından toplanılan kuru gıda malzemeleri Suriye’deki Bayırbucak Türkmenleri'ne verilmek üzere yola çıktı.

Hatay Valiliği'ne teslim edilecek olan yardımlarla ilgili Ortahisar Belediye Başkanı Av. Ahmet Metin Genç, yarım kampanyasına Trabzonluların ilgi gösterdiğini söyledi.

Başkan Genç, Batı medeniyetinin mültecileri sınır dışı etmek için ayak direttiğini ifade ederek, “Mübarek Ramazan ayındayız. Ramazan ayının bütün İslâm dünyasında hayırlı geçmesini Cenab-ı Allah'tan niyaz ediyoruz. Ama hepimizin malumu, bu Ramazan'da da savaş nedeniyle Türkmen kardeşlerimiz Suriye'de çok zor durumda. Bizim medeniyetimize de örnek gösterilen batı medeniyetleri bugün iflas etmiştir. Maalesef bu Batı medeniyeti bugün insan haklarına, adalete, kardeşliğe, dayanışmaya, merhamete dayalı bir anlayış değil, menfaate dayalı bir politika izliyor. Bu tespiti yapmamız lazım” dedi.

"Şu andaki konjonktür bütün insanlığın oturup düşünmesi gereken bir konjonktürdür" ifadelerini kullanan Genç "Yanı başımızda cereyan eden savaşa bütün devletler katılıyor. Ama insanlara yardım eden yok. Bu oradaki kardeşlerimizin ihtiyaçlarını karşılamaya yönelik bir mini katkı olmakla beraber, insanlığın gereği olarak oradaki kardeşlerimize el uzatmak, onların arkalarında durarak manevi olarak da onlara destek vermek anlamına geliyordu. Şu anda da yaz mevsimi itibarıyla bize kuru gıda ve su ihtiyacı olduğu bildirildi. Biz de kardeşlerimizin bu ihtiyaçlarına duyarsız kalmayarak başta su olmak üzere ve kuru gıda malzemeleri topladık. Bütün kampanyalarımıza Trabzonluların çok yoğun ilgisini gördük. Bu bizi oldukça memnun etti” ifadelerini kullandı.



HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler