Trabzon Belediyesinden TS açıklaması !

haber61'de gündeme gelen ""Vatandaş şikayet etti ...Şener savcılıkta!" başlıklı habere Trabzon Belediyesi'nden cevap geldi.Trabzon Belediyesi'nden yapılan açıklama şöyle:Basın basın yayın organlarında yer alan ‘Belediye Trabzonspor’u Şikayet Etti mi?’ baş

Trabzon Belediyesinden TS açıklaması !

haber61'de gündeme gelen ""Vatandaş şikayet etti ...Şener savcılıkta!" başlıklı habere Trabzon Belediyesi'nden cevap geldi.

Trabzon Belediyesi'nden yapılan açıklama şöyle:

Basın basın yayın organlarında yer alan ‘Belediye Trabzonspor’u Şikayet Etti mi?’ başlıklı haberin açıklaması şudur.

Trabzon Belediyesi imara aykırı kanunsuz bina yapılmasının vatandaşlarca şikâyet edilmesi üzerine herkese ve her kuruma yasal olarak yapılması gerektiği gibi mevcut yapıya elemanlarıyla baktırmış tutulan tutanak üzerine ruhsatsız yapıyla ilgili olarak belediye encümeni yıkım kararı almıştır. Yıkım kararı kanun gereği cumhuriyet savcılığına iletilmiştir.

13 Ocak 2012 tarihinde cereyan eden işlemler sonrasında Trabzon Cumhuriyet Başsavcılığı 27.09.2012 tarih ve 473 sayılı yazısı ile bu ruhsata aykırı yapılaşmanın ilgililer tarafından giderilip giderilmediğini sormuştur. Yasa  gereği, binanın olduğu hali ile muhafaza edildiği ve giderilmediği belediyemizce 05.10.2012 tarih ve 1124 sayılı yazı ile Cumhuriyet Başsavcılığına iletilmiştir.

Cumhuriyet Başsavcılığı’nın bundan sonraki hukuki işlemleri tabii olarak Belediyemizin bilgisi dışındadır. Herkes biliyor ki,  tüm Trabzon halkıda kamu kurum kuruluşları da Trabzonspor’umuzda imara aykırı ruhsatsız bir yapıyı yapamazlar. Ülkemiz bir hukuk ülkesidir ve Trabzon’da bu hukuk ülkesinin bir şehridir.

Herkesin önceden imara uygun projesini hazırlamak yasal mevzuatını yerine getirmek şartıyla yapı hakkından istifade edebileceği aşikardır. Trabzon Belediyesi şehrinin takımı olan Trabzonspor’un imar mevzuatına uygun her talebine bugüne kadar evet demiştir. Bundan sonra olumlu yaklaşmaya devam edecektir. 

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

Bilindiği gibi Bir Trabzon'lu  vatandaş Haluk Ulusoy Tesisleri’nde imar usulsüzlüğü olduğu gerekçesiyle Trabzonspor’u Belediye'ye şikayet etmiş ve Trabzonspor Haluk Ulusoy tesislerinde yapılan ek binanın Trabzon Belediyesi Encümeni binanın yıkım kararı almıştı.

Trabzonspor “ŞOK” yaşadı

Trabzon Belediye Encümeninin yıkım kararı ile ilgili olarak zor durumda kalan Başkan Sadri Şener ve yönetimi şok yaşamış ve alınan bu karara tepki göstermişti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler