Trabzon Almanya'da tanıtılacak!

Trabzon Büyükşehir Belediyesi, Dortmund Büyükşehir Belediyesi, Avrupa Trabzon Dernekleri Federasyonu (ATDF) ve Trabzon ili ve ilçeleri Eğitim Kültür ve Sosyal Yardımlaşma Vakfı tarafından bu yıl ilk kez Avrupa’da düzenlenecek olan 10. Her Yönüyle Trabzon

Trabzon Almanya'da tanıtılacak!

Trabzon Büyükşehir Belediyesi, Dortmund Büyükşehir Belediyesi, Avrupa Trabzon Dernekleri Federasyonu (ATDF) ve Trabzon ili ve ilçeleri Eğitim Kültür ve Sosyal Yardımlaşma Vakfı tarafından bu yıl ilk kez Avrupa’da düzenlenecek olan 10. Her Yönüyle Trabzon Etkinlikleri tanıtım toplantısı Trabzon Büyükşehir Belediyesi’nde gerçekleştirildi. 

Toplantıda Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, Gençlik ve Spor eski Bakanı Faruk Nafiz Özak, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, AK Parti Trabzon Milletvekilleri Ayşe Sula Köseoğlu ve Salih Cora, TTSO Başkanı Suat Hacısalihoğlu, TTB Başkanı Şükrü Güngör Köleoğlu, Trabzon Vakfı Başkanı Bilgin Aygün, ATDF Başkanı Salih Altınışık, ilçe belediye başkanları, STÖ temsilcileri ve Büyükşehir Belediyesi meclis üyeleri hazır bulundu.

Almanya’nın Dortmund şehrinde 24-28 Şubat 2016 tarihlerinde düzenlenecek olan etkinlikler öncesi bilgiler veren Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Trabzon’un 9 yıl önce Ankara’da başlattığı her yönüyle Trabzon etkinliklerinin diğer tüm illere de örnek olduğunu ve diğer illerinde Trabzon gibi etkinlikler düzenlemeye başladığını ifade ederek, “Şimdi bu etkinliğimizin 10.’sunu Avrupa’da gerçekleştirme kararımızı uygulamaya koyuyoruz. Bu etkinlik için, birlikte örnek projeler gerçekleştirdiğimiz, Trabzon’umuzun kardeş şehri olan Almanya’nın Dortmund kenti seçildi. Bu yıl Trabzon’un Fatih Sultan Mehmet Han tarafından fethedilerek Türk yurdu yapılışının 555., insanlarımızın Avrupa’ya işçi olarak çalışmaya başlamasının 55., Trabzon etkinliklerinin 10. yılı. İşte bu yılda ilk defa Trabzon’umuzu Avrupa’da bütün Avrupa’ya, bütün dünyaya tanıtacağız. Sayın Valimiz Abdil Celil Öz, TTSO Başkanı Sayın Hacısalihoğlu, Dortmund Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Sierau, Gençlik Spor eski Bakanı Sayın Özak, ATDF Başkanı Sayın Altınışık, Trabzon Vakfı Başkanı Sayın Aygün’den oluşan bir yönetim kurulu oluşturarak çalışmalarımıza başladık. 2016’nın 24-28 Şubat’ında Dortmund’da buluşuyoruz. Fransa’sından Hollanda’sına, Belçika’sından Almanya’sına kadar bütün uluslar Dortmund’da buluşacak. Bir büyük ön adımı yine Trabzon gerçekleştirmiş olacak” dedi.

Avrupa Trabzon Dernekleri Federasyonu Başkanı Salih Altınışık da konuşmasında bu etkinliklerin Avrupa’daki Türkler ve Trabzonlular için heyecan verici olduğunu belirterek, “2016’da göçün 55. yılını yaşayacağız. Avrupa’da 5 milyon, kıta Avrupa’sında 4 milyon insanımız yaşıyoruz. Bunun çoğunluğu batı Avrupa’da yaşıyor. Sadece batı Avrupa’da Trabzon nüfusuna kayıtlı 250 bin hemşehrimiz yaşıyor. Bu etkinliklerde 300 bin kişiye ulaşmayı hedefliyor ve bunun yüzde 25’inin yabancılardan oluşmasını arzu ediyoruz. Avrupa’ya bir ilki yaşatacağız. Etkinliklerimiz şimdiden Trabzon’umuza ülkemize hayırlı olsun” ifadelerini kullandı.

Dortmund Büyükşehir Belediye Başkanı Ullrich Sierau ise, toplantıya sinevizyonla bağlanarak görüşlerini ifade etti. Dortmund ile Trabzon’un kardeş kent olduğunu hatırlatan Sierau, “Dortmund’da göçmen nüfusunun çoğunluğunu Türklerden, Türklerin de çoğunluğu Trabzon ve bölgesindeki illerden ve geldikleri illere sıkı sıkıya bağlı insanlardan oluşuyor. İşte bu nedenle bu etkinliklere çok önem veriyoruz. Trabzonluları Dortmund’da ağırlamaktan büyük mutluluk duyacağız” şeklinde konuştu.

AK Parti Trabzon Milletvekilleri Ayşe Sula Köseoğlu, Salih Cora, TTSO Başkanı Suat Hacısalihoğlu, TTB Başkanı Şükrü Güngör Köleoğlu, KTÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yusuf Şevki Hakyemez ve TGC Başkanı Turgut Özdemir de konuşmalarında etkinliklerin Trabzon’un tanıtımı ve ticareti için olan önemine dikkat çektiler.

Trabzon Valisi Abdil Celil Öz de konuşmasında, Dortmund’da Trabzon’un tüm renklerinin ortaya koyulacağını kaydederek, “Kardeş şehir protokolünü imzalamak için Dortmund’da gittiğimiz de orada küçük bir yayla şenliğine katıldık. Orada insanlarımızın bir birini coşkuyla kucaklaması bu etkinliğin ne denli başarılı olacağını en önemli göstergesidir” diye konuştu.

10. Her Yönüyle Trabzon Etkinlikleri tanıtım toplantısında protokol konuşmalarının ardından Trabzon Vakfı Başkanı Bilgin Aygün, Avrupa’da gerçekleştirilecek olan etkinliklerin içeriği hakkında detaylı sunumda bulundu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Gündem